Alman sanatçılardan “O geri döndü” eylemi

Alman sanatçılar Berlin'de Erdoğan ve Hitler fotoğraflarıyla Türkiye Büyükelçiliği önünde projeksiyon gösterisi yaptı.

Alman sanatçılardan “O geri döndü” eylemi

Alman sanatçılar Berlin’de, Tayyip Erdoğan ve Hitler fotoğraflarıyla Türkiye Büyükelçiliği önünde projeksiyon gösterisi yaptı.

Tayyip Erdoğan’ı protesto eden Alman sanatçılar, Hitler’in ve Erdoğan’ın Hitler bıyığı ve kırmızı beyaz Nazi armasıyla hazırlanmış fotoğraflarını, projektörle Türkiye Büyükelçiliği’nin duvarına yansıttı.

Basına yapılan baskıları protesto eden Alman sanatçılar, Hitler bıyıklı Erdoğan fotoğrafıyla yaptıkları protestoyu 1 saate yakın sürdürdü. Sanatçılar eylem sırasında Hitler’i hatırlatarak “O geri döndü” cümlesini kullandı.

Manifesto_Almanya_Büyükelçilik_peojeksiyon_Collage_Fotor

Erdoğan, Alman medya devinin peşini bırakmıyor

Tayyip Erdoğan, daha önce şikayetçi olduğu Alman komedyen Jan Böhmermann’a destek veren 3.5 milyon tirajlı Bild Gazetesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mathias Döpfner’e de dava açmıştı.

Köln’deki bölge mahkemesi Döpfner’e karşı ihtiyati tedbir kararı alınması için mahkemeye başvuran Erdoğan’ın talebinin, “şikâyet edilen kişinin ifade özgürlüğü hakkı” nedeniyle reddedildiğini açıklamıştı.

Bugün ise Tayyip Erdoğan’ın Almanya’daki avukatı Ralf Höcker, müvekkilinin Köln Eyalet Yüksek Mahkemesi’ne itiraz hakkını kullanacağını söyledi.