Alman politikacılardan Erdoğan'a karşı sert tutum talebi

Alman Hristiyan Birlik Partili politikacılar, Erdoğan’a karşı daha sert bir tutum benimsenmesi çağrısında bulundu.

Alman politikacılardan Erdoğan'a karşı sert tutum talebi

Alman Hristiyan Birlik Partili politikacılar, Erdoğan’a karşı daha sert bir tutum benimsenmesi çağrısında bulundu. Alman Der Spiegel dergisine konuşan Hristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, Avrupa’nın Türkiye tarafından şantaja uğrayacağı bir noktaya gelinmesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Dobrindt, “Türkiye, neredeyse her gün, vize kolaylığı ve AB müzakerelerinin hızlandırılmasına eleştirel bakılmasını gerektiren yeni gerekçeler sunuyor“ dedi.

Öte yandan, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın NDR’de yayınlanan extra 3 mizah programındaki klibe olan tepkisine yönelik sert eleştiriler de vardı.

Hristiyan Birlik Partileri Meclis Grup Sözcüsü Erika Steinbach, “Erdoğan’ın tutumunu kasıtlı bir provokasyon olarak görüyorum. Sessiz kalmamalıyız“ dedi. Steinbach, Twitter hesabından paylaştığı mesajda ise “Erdoğan’ın Türkiye’yi yıllardır antidemokratikleştirdiği aşikar” ifadelerini kullandı.

CSU Genel Sekreteri Andreas Scheuer ise “Extra 3 vakası bize Erdoğan’ın basın özgürlüğüne saldırısının bizim anayasamıza bir darbe olduğunu gösteriyor” dedi. Scheuer, “Türkiye geçen yıllarda AB değerlerinden giderek uzaklaştı. Bu açık özellikle demokratlarca eleştirilmeli“ diye yazdı.