Sosyal medyada asılsız patlama iddiaları: Türkiye korkuya teslim edilmek isteniyor

İstanbul Beyoğlu'nda saat 11.00 sularında meydana gelen patlamanın ardından, sosyal medyada Nişantaşı ve Kadıköy'de de bir patlama olduğu yönünde asılsız iddialar yayıldı.

Sosyal medyada asılsız patlama iddiaları: Türkiye korkuya teslim edilmek isteniyor

İstanbul Beyoğlu’nda saat 11.00 sularında meydana gelen patlamanın ardından, sosyal medyada Nişantaşı ve Kadıköy’de de bir patlama olduğu yönünde asılsız iddialar yayıldı.

Türkiye’deki yabancı elçiliklerin açıklamalarının yanı sıra fırsattan yararlanmak isteyenler tarafından sosyal medyada sürekli olarak saldırı dedikoduları paylaşılırken bir yandan Türkiye’nin korku atmosferine teslim olması bekleniyor bir yandan da AKP’nin politikalara ve bu politikaların sonucu yaşanan katliamlara karşı toplumsal tepkinin kendini ifade etmesinin de önüne geçilmeye çalışılıyor.

İstanbul Beyoğlu’nda canlı bomba saldırısının hemen ardından sosyal medya sitelerinde Nişantaşı ve Kadıköy’de de patlama olduğu iddiaları ortaya atıldı. Ancak bu iddialar doğru değildi. Tıpkı daha önceki toplumsal olaylarda olduğu gibi manipülasyona neden olan ve paniği arttıran haberlere karşı dikkatli olunması gerekiyor.

AKP’nin her saldırı sonrasında çıkardığı yayın yasağı kararları ile uygulanan sansür de bu noktada manipülatif haberlerin ortaya çıkmasını ve yayılmasını kolaylaştırıyor. Böylece AKP de bu korku atmosferini besleyerek bundan yararlanmaya çalışıyor.