Ali Koç hükümete yalakalıkta sınır tanımadı

Ford'un Ecotorq motorlarının Eskişehir İnönü Tesisleri'nde üretime başlaması üzerine düzenlenen törene Ali Koç'un sözleri damga vurdu.

Ali Koç hükümete yalakalıkta sınır tanımadı

Ali Koç, hükümete övgüler düzerek ‘Cumhuriyet tarihinin en önemli teşviklerini veriyor. Sanayiciye hiçbir zaman böyle imkânlar sunulmadı’ dedi. Ali Koç, Mustafa Koç’un ölümünden sonra Holding Başkanlığı görevini Ömer Koç’a kaptırmıştı.

Ford’un Ecotorq motorlarının Eskişehir İnönü Tesisleri’nde üretime başlaması üzerine düzenlenen törene Ford Otosan’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç’un sözleri damga vurdu.

Koç, hükümetin son dönemde sanayiciye sahip çıkmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, ”Hükümetimiz bizlere Cumhuriyet tarihinin en önemli programlarını, teşviklerini yetiştiriyor. Hiçbir dönemde sanayicilere bu imkânlar sunulmamıştı” dedi.

“Önümüzü görüyoruz”

Törende soruları yanıtlayan Koç, ”Geçmişe nazaran bugün daha uzun vadeli düşünüp, planlar yapabiliyoruz. Ar-Ge’ye son 7 yılda 4.6 milyar, sadece 2015’te 1.3 milyar lira yatırdık. Özel sektör Ar-Ge harcamalarının yüzde 13’ünü biz yapıyoruz” diye konuştu.

Türkiye motorda dünya vizesi aldı

Ford Otosan, fikri ve sınai hakları tamamen kendisine ait olan, E6 normlarına uygun, yeni nesil Ecotorq motorun seri üretimine başladı. Gelişim sürecinde 320 Ar-Ge mühendisinin çalıştığı yeni nesil Ecotorq motor ailesi, yurtdışı pazarlara da ihraç edilen Ford Trucks kamyon ve çekici modellerinde kullanılacak. -50’den +50 dereceye kadar tüm coğrafi koşullara uygun geliştirilen motor, tüm dünyaya ihraç edilerek Ali Koç, ”Son beş yılda 320 milyon doların üzerinde mühendislik ihraç eden şirketimiz, önümüzdeki dönemde yeni nesil Ecotorq’un da katkılarıyla yüksek katma değerli bu faaliyetini artırarak sürdürecek. Ford Otosan, Ecotorq ile dünya vizesi almış oluyor” diye konuştu.