Ali İsmail Korkmaz davası 18 Nisan'da

18 Nisan'da yeniden görülecek davaya, zanlılardan sadece Mevlüt Saldoğan ile avukatının katılabileceği belirtildi.

Ali İsmail Korkmaz davası 18 Nisan'da

Yargıtay’ın usül yönünden bozduğu Ali İsmail Korkmaz davası Kayseri’de 18 Nisan’da yeniden görülmeye başlanacak. Korkmaz’ın ölümüne yol açan polis Mevlüt Saldoğan’ın iyi hal indirimi de uygulanarak 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldığı kararı Korkmaz ailesi Yargıtay’a taşımış, “kasten öldürme” suçundan ceza verilmesini istemişti.

Eskişehir’deki Gezi eylemlerinde polisler ve esnaf tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın güvenlik gerekçesiyle Kayseri’de görülen davasındaki kararı Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, kararını usul yönünden bozmuş, sanık polis memurlarının tahliye istemlerini de reddetmişti.

Korkmaz ailesi cezaların az olduğuna dair taleplerini yineleyecek

18 Nisan’da yeniden görülecek davaya, zanlılardan sadece Mevlüt Saldoğan ile avukatının katılabileceği belirtildi.

“18 Nisan’da Kayseri’deki duruşmaya katılıp, daha öncede cezaların az olduğuna dair taleplerimizi yineleyeceğiz. Mahkeme, Yargıtay 1’inci Dairesi’nin davayla ilgili gösterdiği eksiklikleri giderecek. Bu arada biz de dediğim gibi daha önceki taleplerimizi ve yeni taleplerimizi temyiz öncesi yeniden dile getireceğiz.”

“Cezalar yeniden gözden geçirilecek”

Güvenlik nedeniyle Kayseri’ye alınan dava, 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüş, tutuklu sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan’a, “kasten yaralama sonucu ölüme neden olma” suçundan suçundan 13 yıl hapis cezası verilmişti. Bu ceza daha sonra “iyi hal” nedeniyle 10 yıl 10 aya düşürülmüştü. Fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever’e 6’şar yıl 8’er ay, tutuksuz yargılanan polis memuru Yalçın Akbulut’a ise 10 yıl hapis cezası verilmişti.