Ali İsmail davasının sanık polis müdürü firariymiş

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, Eskişehir’deki Gezi Parkı gösterilerinde Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesine ilişkin “görevi kötüye kullanmak”suçundan yargılanan o dönemin Terörle Mücadeleden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün’ün “firari” olduğu ortaya çıktı. Eskişehir’deki, Gülen Cemaati ile bağlantılı olduğu iddia edilen polislere yönelik “usulsüz dinleme” davasında sanıklar arasında bulunan Aygün’ün açığa alındıktan sonra kayıplara... View Article

Ali İsmail davasının sanık polis müdürü firariymiş

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, Eskişehir’deki Gezi Parkı gösterilerinde Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesine ilişkin “görevi kötüye kullanmak”suçundan yargılanan o dönemin Terörle Mücadeleden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün’ün “firari” olduğu ortaya çıktı. Eskişehir’deki, Gülen Cemaati ile bağlantılı olduğu iddia edilen polislere yönelik “usulsüz dinleme” davasında sanıklar arasında bulunan Aygün’ün açığa alındıktan sonra kayıplara karıştığı anlaşıldı.

Eskişehir 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen ilk duruşmaya, firari olan Aygün katılmadı. Avukatı Yahya Ünaldı, Aygün’ün Eskişehir 1. Ağır Ceza’da görülen “usulsüz dinleme” davasından ötürü arandığını, soruşturma aşamasında alınmış olan ifadesiyle yetinilmesini istedi. Ünaldı, isimsiz ve imzasız  ihbarla dava açıldığını savunan Ünaldı, bu ihbarda da Korkmaz’ın öldürülmesinden değil, Gezi Parkı gösterilerindeki polis şiddetinden söz edildiğini ifade etti. Korkmaz Ailesi’nin avukatları ise Korkmaz’ın dövüldüğü şiddetten Aygün’ün de sorumluluğunun bulunduğunu belirterek ve şikayetçi olduklarını kaydetti. Bir sonraki duruşma, 19 Nisan’a bırakıldı.