Ali İsmail cinayeti de 'paralel'e bağlanmaya çalışılıyor

Haziran Direnişi sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın Yargıtay tarafından bozulan davası bugün yeniden görülüyor.

Ali İsmail cinayeti de 'paralel'e bağlanmaya çalışılıyor

Haziran Direnişi sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın Yargıtay tarafından bozulan davası bugün yeniden görülüyor. Davada konuşan sanık polis, bilirkişi raporlarının ‘paralelci’ler tarafından hazırlandığını öne sürdü. Polislerin ifadelerine dayanamayan anne Emel Korkmaz duruşma salonunu terk etti.

Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz ise, oğlunun katillerine verilen cezayı az bulduğunu yinelerken, davada şimdiye kadar 8 duruşma olduğunu hatırlatarak şöyle dedi:

“Son duruşmaya kadar bütün duruşmalarda sanıklar hakkında kasten adam öldürmekten müebbet ceza isteniyordu. Son duruşmada olay tamamen değişti ve adam yaralamaktan ceza verildi, iyi halden indirime gidildi. Bunun iyi hali neresi? Adam öldürmenin cezası bu mu olmalı? Türkiye’de adaletle ilgili olanlar, baştan ayağa kadar eğer adam öldürmenin cezası buysa demek ki ne adalet var, ne kanun var, ne hak var, ne insan hakkı var. Bugün bu şekilde adam öldürenin cezasını bu şekilde verecekse, zaten bu cinayetler zinciri ve katliamlar, herşey birbirini takip ediyor. Bu sebepten oluyor bu olaylar. Oysa adam öldürmüş, suç işlemiş onun gerçek cezasını versin, kesinlikle bu olaylar olmaz. Böyle olursa Türkiye, memleket huzura doğru gider. Ama, bu şekilde ise tamamen bataklığa ve felakete doğru gidiyor demektir.”

 

 

http://gazetemanifesto.com/2016/04/18/ali-ismail-korkmazi-katledenler-yeniden-yargilaniyor/