Ala'dan masallar: Yine "demokratikleşeceğiz"

İçişleri Bakanı Efkan Ala, hendeklerin temizlenmesiyle işin bitmeyeceğini belirterek, tüm toplumu kapsayacak “demokratikleşme paketi” hazırladıklarını söyledi.

Ala'dan masallar: Yine

İçişleri Bakanı Efkan Ala, operasyonlarda sona doğru gelindiğini, ancak hendeklerin temizlenmesiyle işin bitmeyeceğini belirterek, bu olayların bir daha yaşanmaması ve PKK’nin destek bulmaması için tüm toplumu kapsayacak “demokratikleşme paketi” hazırladıklarını söyledi. Böylece AKP döneminde bir kez daha “ileri demokrasi”ye geçme şansına kavuşmuş olacağız.

AKP’nin Afyon kampında bölgedeki operasyonlarla ilgili bilgi veren Ala, Sur, Cizre ve Silopi’de girilmeyen yerlere en kısa zamanda girileceğini söyledi. Operasyonların sürdüğü ilçelerde haftalardır sokak ortasında bekleyen cenazelerle ilgili olarak açıklama yapan Ala, tuzaklama yapılarak cenazelerin altına bomba konulduğunu iddia etti. Ala, cenazelerin bu nedenle kaldırılamadığını belirtti.

Ala, “olağan şüphelileri” de unutmadı

Ala, operasyonlarda sona yaklaşıldığını, en geç bir aya kadar sonuçlanabileceğini, ancak bugün için hendeklerin temizlenmesiyle işin bitmeyeceğini kaydetti. Çözüm süreciyle ilgili eleştiriler üzerine Ala, paralel yapının çözüm sürecini baştan sabote ettiğini belirterek, “Oslo görüşmelerini bunlar yalan yanlış olarak ifşa ettiler. Devlet içinde devlet kurmuşlar” dedi.