AKUT Başkanlığı görevini bırakacağı iddia edilen Nasuh Mahruki'den açıklama

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki'nin görevi bırakacağı yönündeki iddiasına Mahruki'den yanıt geldi.

AKUT Başkanlığı görevini bırakacağı iddia edilen Nasuh Mahruki'den açıklama

İhlas Haber Ajansı’nın (İHA), Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki’nin görevi bırakacağı yönündeki iddiasına Mahruki’den yanıt geldi.

Medyatava‘ya konuşan Mahruki, iddiaları doğrulayarak 22 Kasım’da yapılacak Olağanüstü Genel Kurul toplantısında Genel Başkanlık görevini bırakacağını açıkladı. AKUT’un Onursal Başkanlığı görevini devralacağını belirten Mahruki, görevi bırakma kararını ise siyasi baskılar sonucu aldığına dikkat çekti.

“Mahruki AKUT’un başında olduğu sürece…”

Mahruki’nin o açıklamaları şöyle: “İHA’nın iddiası doğru. Onursal Başkanlığa geçeceğim. Nedeni ise siyasi baskılar. Çok açık olarak bize “Nasuh Mahruki AKUT’un başında olduğu sürece sizi hiçbir operasyona çıkartmayacağız. Hiçbir destek vermeyeceğiz” gibi bir sürü tehditler savuruyorlar. Bunu zaten yıllardır yapıyorlar ancak son süreçte çok artırdılar baskıyı. Biz de oturduk, düşündük taşındık ve kendi içimizde bu kararı aldık. Sonuçta tamamen etik dışı bir uygulama ama AKUT’un da daha fazla bununla uğraşacak hali kalmadı. AKUT’u rahatlatmak için böyle bir şey deneyeceğiz. Bakalım bundan sonra ne değişecek ben de çok merak ediyorum açıkçası. İş inatlaşma noktasına geldi ve bizim derdimiz hayat kurtarmak neticede. Sonuç olarak bunu denemekten başka da çıkar yol bulamadık.”