"Aktroller"den sosyal medya linci: Bu kez hedef "Muhtar Akademisi"ni eleştiren akademisyendi

"Aktroller" Gaziantep'te gerçekleştirilen "muhtar müsameresi"ni eleştiren akademisyeni hedef gösterdi.

“Aktroller” Gaziantep’te gerçekleştirilen “muhtar müsameresi”ni eleştiren akademisyeni hedef gösterirken Bilgi Üniversitesi’nde görevli olan Prof. Dr. Aslı Tunç uğradığı hakaretler karşısında sosyal medya hesabını kapatmak zorunda kaldı.

Gaziantep’te akademik eğitim alan muhtarların cüppe ve kep giyerek mezuniyet töreni yapılmasını, mezuniyet töreninden bir fotoğrafı paylaşarak “Akademik bir simge olarak cübbe hiç bu kadar aşağılanmamıştı” diye eleştiren Aslı Tunç, yandaş medyada da “ihanet bildirgesine imza atan profesör” olarak hedef gösterildi.

Yandaş medya organlarında Tunç hakkında, “üniversitede verdiği derslerde açıkça hükümeti hedef göstermesiyle, düşünce özgürlüğünün kısıtlandığından dem vururken, kendisi hakkında eleştirel paylaşımlarda bulunan öğrencilere yaptırım uygulamaya çalışmasıyla tanınıyor.” ifadeleri kullanılırken “PKK sempatizanı” suçlaması da yöneltildi.

Muhtar müsameresinde ne olmuştu?

Gaziantep’te tam bir Aziz Nesin’lik vaka yaşandı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi bünyesinde bulunan ‘Muhtar Akademisi’ ilk mezunlarını verdi. Eğitim sertifikalarını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın elinden alan muhtarlar, kep attılar.

http://gazetemanifesto.com/2016/05/11/aziz-nesinlik-vaka-muhtar-akademisi-ilk-mezunlarini-verdi/