AKP'yi eleştirdi, işten atıldı

Hasan İleri, savunması dahi alınmadan 26 senedir çalıştığı İGDAŞ’tan kıdem tazminatsız çıkartıldığını söyledi.

AKP'yi eleştirdi, işten atıldı

İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Aş (İGDAŞ)’da çalışan 4 işçinin Facebook ve Twitter üzerinden AKP politikaları aleyhine yaptıkları paylaşımlar gerekçe gösterilerek işlerine son verildiği ortaya çıktı. Bu işçilerden biri olan ve en son Ataşehir Şube Şefliği görevinde bulunan Hasan İleri, savunması dahi alınmadan 26 senedir çalıştığı İGDAŞ’tan kıdem tazminatsız çıkartıldığını söyledi.

19 Şubat 2016 sabahı disiplin kuruluna sevk edildiğini öğrenen İleri, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Kurula neden disipline sevk edildiğimi sorduğumda Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Hilal Karasoy bana ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ettiğimi söyledi. Bunun nereden çıktığını sorduğumda bana 2013-2015 arası Facebook ve Twitter üzerinde Doğu Perinçek ve AKP ittifakı, Gezi direnişinde hayatını kaybeden Berkin Elvan, Soma’da katledilen 301 madenci, Melih Gökçek üzerine yaptığım paylaşımların fotokopisini gösterdi. Benim bu paylaşımları yaptığım dönemde Tayyip Erdoğan’ın daha cumhurbaşkanı olmadığına, kaldı ki kendisinin adının dahi geçmediği bu paylaşımların zaten iş yerini ilgilendirmeyeceğine, benim özel hayatım olduğuna işaret ettim. İş yerinde kimseye hakarette bulunmadığımı, kimseyi tehdit etmediğimi söyleyerek, kuruldan bana neyle suçlandığıma ilişkin yazılı bir açıklama yapılmasını talep ettim.”
‘Benim huzurumu bozuyor!’
Savunma yapmak üzere Mart ayında tekrar disiplin kuruluna çağrılan İleri, kendisine suçlama nedeni olarak Disiplin Ceza Cetveli’nin, “İşyerinde işyeri mensuplarına, arkadaşlarına, maiyetine veya iş sahiplerine hakaret, tehditte bulunmak” maddelerini oluşturan 16.ve 39. maddelerinin gösterildiğine dikkat çekti. İleri, ” İGDAŞ işletmelerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Onur İncehasan, yine sosyal medya üzerinden yaptığım paylaşımları göstererek bu paylaşımlarla çalışanları huzursuz ettiğimi söyledi. Hangi çalışan diye sorduğumda, ‘benim huzurumu bozuyor’ karşılığını verdi.
28 Mart’ta iş hakkı feshedilen İleri’nin kıdem tazminatsız olarak işine son verildi. Bu hukuksuz ve keyfi işten çıkartılma karşısında sendikanın da kendisine sahip çıkmadığını belirten İleri, “Bize resmen ya biat edeceksiniz ya her şeyiniz elinizden alınacak mesajı veriyorlar. Kusuruma bakmasınlar, hiç kimse bu tür baskılarla insanları düşüncelerinden alıkoyamaz. Biz onların bu deli gömleğini giyenlerden olmayacağız, mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.