AKP'ye 'hatip' ve 'hatibe' aranıyor

AKP başkanlık sistemini de içeren referandumdan sürecinde sahada anlatmaları için "hatip" ve "hatibe"ler belirlediği öğrenildi.

AKP'ye 'hatip' ve 'hatibe' aranıyor

AKP’nin, Meclis’te görüşmeleri devam eden ve başkanlık sistemini de içeren Anayasa değişikliğinin referandum sürecinde sahada anlatmaları için “hatip” ve “hatibe”ler belirlemeye başladığı öğrenildi.

AKP’nin yayın organlarından Star‘da yer alan habere göre, çalışma için her ilde AKP teşkilatlarından ya da dışarıdan isimler belirlenecek. Teşkilat Başkanlığı da bu kapsamda il yönetimlerinden, konuşma yapabilecek kabiliyete sahip isimleri Ankara’ya bildirmelerini istedi. Bu isimler, illerin büyüklüğüne göre 10 kişiye kadar çıkabilecek. İsimler, teşkilatın içinden isimler olduğu gibi, teşkilat dışından, ‘o bölgelerde sözü dinlenen ve konuşma kabiliyetine sahip kişiler’ de olabilecek. Partide, Anayasa değişikliğinin içeriği, neler getirdiği ve muhalefetin arka planına ilişkin ortaya attığı iddialara cevap niteliğindeki bilgilerden oluşturulan kılavuz esas alınarak bir eğitim verilecek.