AKP'ye "cihatçı" lazım: Doğum kontrolü "tarihin çöplüğüne",sezaryene karşı "eylem planı"

Doğum kontrolünün tarihin çöplüğüne atıldığını iddia eden Akdağ, sezaryene savaş açtı.

AKP'ye

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce dile getirdiği “Hiçbir Müslüman nüfus planlaması, doğum kontrolü gibi bir anlayışın içinde olmaz” sözlerini emir kabul etti. Dün yaptığı açıklamada, doğum kontrolünün tarihin çöplüğüne atıldığını iddia eden Akdağ, sezaryene savaş açtı.

Tecavüze uğrayıp hamile kadınlarla ilgili daha önce “Gerekirse öyle bir bebeğe devlet bakar” sözlerinin sahibi Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doğum kontrolü ve nüfus planlaması kavramlarının tarihin çöplüğüne atıldığını söyledi.

Hükümetin ortalamaya kıyasla daha çok çok yapılmasını teşvik ettiğini belirten Akdağ, “Bizde de ortalama doğum sayısı 2.1’lerde. Bu daha alta inerse, biz de batılı ülkelerin yaşadığı sıkıntıları yaşarız” diye konuştu.

Sezaryene karşı “eylem planı”

Akdağ, “çılgınlık” diye nitelediği sezaryen yöntemiyle doğuma karşı yeni bir eylem planı hazırladıklarını belirterek, “Sezaryen Türkiye’de bir çılgınlık halini almış durumda. Özel hastanelerde yüzde 70’in üzerinde, yüzde 75’ler civarında sezaryen oranları var. Bu hususta yeni bir eylem planımız var” dedi.

Sezaryenin kolaycılık olduğunu savunan Akdağ, “Bunu kabul edilemez görüyorum. Ben buna karşı ciddi bir mücadele vermeye kararlıyım” dedi.