AKP’nin ulaşım politikası çöktü: Ulaşım çileye döndü

Büyük tanıtım programlarıyla devreye giren projelere rağmen bu bayram tatilinde yollar çileye döndü.

AKP’nin ulaşım politikası çöktü: Ulaşım çileye döndü

En son Kocaeli Körfezi’nin iki yakasını bir araya getiren Osmangazi Köprüsü’nün açılışı ile şov yapan AKP, ulaşım politikasında olağanüstü durumlarda nasıl çuvalladığını bayram süresince göstermiş oldu. Bayram tatilinin 9 güne çıkartılmasının ardından pek çok çalışan ve yurttaş yollara dökülürken, kara yollarında bütün ana artellerde doluluklar yaşandı.

İyi hesaplanmamış hayaller yolları çileye çevirdi

Kocaeli Hereke tüneli, İstanbul istikametinde bulunan Bekirdere rampası alışılagelen kuyruklara sahne olurken, tüm Ege ve Akdeniz sahillerinde bulunan yollar “tatilcilerin” yoğun akışından etkilendi. Bayram süresince yollarda uzun kuyruklar oluştuğu gözlemlenirken, AKP’nin “İstanbul-İzmir arası 3 saat olacak” propagandası yollar tamamlanmadığı için “iyi hesaplanmamış bir hayal” olarak kalmasına neden oldu.

İstanbul-İzmir arası yollarda yoğun araç kuyruklarının oluştuğu gözlenirken, alternatif hatların bulunmaması ve yolcu yükünün büyük oranda özel araç-kara yolu ikilisi ile sağlanmaya çalışması yolların “çile merkezine” dönmesine neden oldu.

İç talep canlanması için 9 günlük tatil

Yollarda pek çok ölümlü kaza meydana gelirken, yetkililer “son gün yola çıkmayın” şeklinde ilginç bir uyarıda bulundu. Turizm sektörünü büyük oranda iç taleple canlandırma arzusu içinde olan AKP, bayramı fırsat bilerek 9 günlük idari tatil ilan ederken, milyonlarca kişi yollara aktı.

Alternatif ulaşım politikasının olmadığı, tek yönlü bir ulaşıma zorlanan şehirlere arası yolculukta bu tarz durumlar yakın dönemde de süreceğe benziyor.