AKP'nin IŞİD ile mücadelesi: Suriyeli gazetecileri öldüren teröristler birlikte kaçmış

Geçtiğimiz Ekim ayının sonunda Şanlıurfa’da IŞİD tarafından infaz edilen Suriyeli gazeteciler İbrahim Abdulkadir ile Faris Hammadi’nin katili cihatçı teröristlerin kimlikleri 3,5 ayda Türkiye'den kaçtıktan sonra tespit edildi.

AKP'nin IŞİD ile mücadelesi: Suriyeli gazetecileri öldüren teröristler birlikte kaçmış

Geçtiğimiz Ekim ayının sonunda Şanlıurfa’da, Arapça yayın yapan Ayn Vatan Gazetesi Yazı İşlerİ Müdürü İbrahim Abdulkadir ile muhabir Faris Hammadi’yi öldüren cihatçı terör örgütü IŞİD’in infaz timinin kimlikleri tespit edildi. Ancak elbette aradan geçen 3,5 aylık süreçte cihatçı katiller Türkiye’den kaçtıktan sonra.

Habertürk gazetesinden Neşet Dişkaya’nın haberine göre, Suriye’nin Rakka kentinde yaşayan İbrahim Abdulkadir ile arkadaşı Faris Hammadi terör örgütü IŞİD’den kaçtıktan sonra geldikleri Şanlıurfa’da Arapça yayın yapan ‘Ayn Vatan’ isminde gazete çıkarmaya başladı. Özgür Suriye Ordusu’na yakın olan Yazı İşleri Müdürü İbrahim Abdulkadir ile muhabir Faris Hammadi, merkez Haliliye İlçesi’ne bağlı Atatürk Mahallesi’nde kiraladıkları 3 katlı apartmanın ikinci katındaki evde de birlikte kalmaya başladı. IŞİD’e karşı yazılar yazan iki gazeteci, cihatçı terör örgütü tarafından tehdit edildi. Ancak tehditlere rağmen iki gazeteci polise herhangi bir başvuruda bulunmadığı ileri sürüldü.

“IŞİD’den kaçan mülteci”

Hem Suriye devletine hem de IŞİD’e karşı olan ‘Rakka Sessizce Katlediliyor’ isimli gazeteciler grubu üyesi olan ve yaklaşık bir yıldan beri Şanlıurfa’da bulundukları belirtilen İbrahim Abdulkadir ve Faris Hammadi’nin infaz emrini veren IŞİD, iddiaya göre infazı şöyle gerçekleştirdi. IŞİD üyesi Talas El S., “IŞİD’den kaçtım” diyerek iki gazeteci ile arkadaşlık kurdu ve evlerinde kalmaya başladı. Mülteci olarak Türkiye’ye gelen Talas El S., gazeteciler Abdulkadir ve Hammadi ile ilgili topladığı bilgileri IŞİD’e aktarmaya başladı.

Geçen yıl 29 Ekim’de, saat 20.00 sıralarında İbrahim Abdulkadir ile Faris Hammadi evde yalnız oldukları sırada, Talas El S., yanına aldığı IŞİD üyeleri Abdullatif N., İsmail El H. ve Muhammed El Ş. ile birlikte eve gitti. Anahtarla içeriye giren Talas El S., yanındaki 3 kişiyle gazetecilerin boğazını kesti. IŞİD’liler daha sonra üzerlerindeki kanlı elbiseleri değiştirerek evden kaçtı.

3’ü Rakka’ya, 1’i Almanya’ya kaçtı

Katil zanlıların kimliklerini tespit eden polis, zanlılardan Talas El S., İsmail El H., ve Muhammed El Ş’nin Rakka’ya, Abdullatif N.’nin ise Almanya’ya kaçtığını belirledi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

İnfazdan sonra Şanlıurfa İstihbarat, Terör ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışma sonrası iki gazeteciyi öldüren DAEŞ’in katliam timini deşifre etti. Çifte cinayetle ilgili tüm detayları ortaya çıkaran Şanlıurfa polisi, zanlıların olay öncesi gazetecilerin evine giderken ve olay sonrası kaçarken görüntülerini tespit etti. Polis aynı zamanda zanlıların kendi aralarında yaptıkları telefon trafiğini de belirledi.

http://gazetemanifesto.com/2015/10/30/ayn-vatan-muhabirleri-isid-tarafindan-turkiyede-katledildi/