AKP'nin gözde cemaatinde 'himmet' kavgası

İsmailağa'nın 'esas temsilcisi' olduğunu iddia eden bir grup, kendilerinden çıkan başka bir grubun cemaat adına para topladığını öne sürerek dava açtı.

AKP'nin gözde cemaatinde 'himmet' kavgası

AKP’nin 11 yıl ittifak yaptığı Gülencileri tasfiyesinden sonra, yeni ‘gözde’si haline gelen cemaatlerden İsmailağacılar’da ‘himmet’ kavgası başladı. İsmailağa’nın esas temsilcisi olduğunu iddia eden bir grup, kendilerinden çıkan başka bir grubun cemaat adına para topladığını öne sürerek dava açtı.

İsmailağa cemaati olarak bilinen “İsmailağa Derneği” ile “İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı”, savcılığa başvurarak cemaatin adını kullanan bir grubun, organize dolandırıcılık şebekesi kurduğunu bildirdi ve suç duyurusunda bulundu. Grubun öncüsünün İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu tarafından daha önce ‘cemaatten kovulduğu’ öne sürüldü.

Hürriyet’in haberine göre, savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde, ‘şebeke’nin başındaki kişinin daha önce cemaat lideri Mahmut Ustaosmanoğlu tarafından ‘kovulan’ Masum Bayraktar olduğu belirtildi.

Dilekçede yer alan iddiaya göre Bayraktar’, sadece İstanbul’da 35 binden fazla esnafın işyerlerine kumbara bırakıp günlük binlerce lira para topladı ve şu an lüks içinde bir hayat sürüyor. Etrafına topladığı kişilerle “Fatih Medreseleri” adlı bir oluşum kuran Bayraktar, “İsmailağa İlim, Hizmet ve Yaşatma Derneği” adında bir dernekle cemaat faaliyetlerini sürdürüyor.

Dava dilekçesinde Bayraktar’ın yanı sıra ‘paralel’ cemaatin diğer yöneticileri olduğu öne sürülen Murat Bayaral ve Hikmet Kahrıman ile “Fatih Medreseleri Vakfı”, “İsmailağa İlim, Hizmet ve Yaşatma Derneği”, “Hafızları Yaşatma Derneği”nin yöneticileri hakkında “organize suç örgütü oluşturma” ve “dolandırıcılık”tan soruşturma açılması talep edildi.