AKP'nin boyundan büyük işler: Yandaş medyada "Tatar Taburu" propagandası

Türkiye, Suriye'den sonra bu kez daha tehlikeli bir oyuna kalkışıyor.

AKP'nin boyundan büyük işler: Yandaş medyada

Türkiye, Suriye’den sonra bu kez daha tehlikeli bir oyuna kalkışıyor. Ukrayna ile Rusya arasındaki sorunda taraf olmaya çalışan Türkiye Kırım Tatarları üzerinden bölgede emperyalizme hizmet sunmak isterken yandaş medya işi “Tatar Taburları” propagandasına kadar vardırdı.

Pek çok Tatar, 2014 yılında Kırım’ın Rusya’ya katılmasından sonra Türkiye’nin de cesaretlendirmesi ve müdahalesi ile Kırım’dan ayrılarak Ukrayna’nın değişik şehirlerine ve Türkiye’ye geldi. Ukrayna’daki Neo Nazi destekli işbirlikçi rejimle birlikte hareket eden bu Tatarlar, Kırım’ı işgal etmek için çeteler kurmaya başladı.

110320160910445278671_2

Yeni Şafak’tan propaganda

Yeni Şafak gazetesi, ise bu çetelerden biri olan “Numan Çelebicihan Tatar Taburu”nu görüntüledi. Gazete, Kırım tarihinde bir müftünün adını taşıyan çeteyi kuran Lenur İslamov ile yapılan röportajı yayınladı. Böylece, Türkiye’nin Suriye’de dahi eline yüzüne bulaştırdığı oyunu bu kez doğrudan Rusya’ya karşı yapmak istemesinin propagandası da yapılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırım’ın Rusya’ya katılmasını gerçekleştirilen referanduma rağmen tanımıyoruz demesiyle yandaş medyanın da bu konuda cesaretlendiği anlaşılıyor.

Yeni Şafak gazetesinin haberinde, Rusya’da yatırımları olan bir medya patronuyken Kırım’ın Rusya’ya katılmasından sonra 3 gün gibi kısa bir süreliğine Kırım Başbakan Yardımcılığı yapan İslamov’un “Rusya’nın Kırım üzerinde kötü emelleri olduğunu gördü ve görevinin 3. gününde ayrılmaya karar verdi.” sözlerine yer verildi.

Kırım’ın izolasyonu için piyon oldular

“Kırım Tatarlarının özerkliğini savunuyoruz” iddiasında bulunan İslamov’un çetesi ile Ukrayna devleti arasında bir protokol de imzalanmış durumda. Numan Çelebicihan Taburu, Kırım’ın Rusya’ya katılmasının ardından Ukrayna tarafından kurulan iki yeni sınır kapısı Çongar ve Kalançak’ta bulunuyorlar. Bu çetelerin Kırım’a karşı uygulanan izolasyon politikası çerçevesinde sınır hattında terör estirdiği biliniyor.

Ukrayna, uluslararası kuralları da hiçe sayarak Kırım’a mal girişini engelleyerek yarımadayı dünyadan izole etmeye çalışıyor. Kırım’ın karayoluyla dünya bağlantısı Ukrayna tarafından kesilmiş durumda. Rusya ise buna karşılık Kırım ile Kerch kenti arasında bir karayolu köprüsü inşaatına başlamış durumda.

110320160909085275990_3

Henüz destek yokmuş

Türkiye’nin Kırım Tatar çetelerini desteklediğine ilişkin haberler yetkililerce yalanlanmaya çalışılsa da Ukrayna’ya yapılan ziyaretler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamaları tersini gösteriyor.

Kırım’da bulunan 300’ü aşkın organizasyon ve dernek de geçtiğimiz günlerde bir konferans düzenlemiş, konferansın sonunda yayınlanan bildiride, bu çetelerin “Kırım Müslümanlarını tehlikeye attığı ve itibar edilmemesi gerektiği” ileri sürülmüştü.

Tek çatı hazırlığı Tatar çeteleri ise, Rusya’ya karşı birleşmeyi hedefliyor. Kırım’a 3 kilometre mesafedeki bir bölgede kurulan Numan Çelebicihan Taburu ile İsa Akaev’in kurduğu Kırım Taburu’nun tek çatı altında birleşmesine yönelik olarak temaslar sürüyor.