AKP'liler gericilik yarışında: Isparta Milletvekili kadına şiddet için "değerler eğitimi" önerdi

İktidara geldikleri günden itibaren kadın cinayetlerini yüzde 1400 arttıran AKP'den, "kadına şiddetle" ilgili gerici bir "çözüm" önerisi geldi.

AKP'liler gericilik yarışında: Isparta Milletvekili kadına şiddet için

Zzdf3ptMİktidara geldikleri günden itibaren kadın cinayetlerini yüzde 1400 arttıran AKP’den, “kadına şiddetle” ilgili gerici bir “çözüm” önerisi geldi.

AKP Isparta Milletvekili Sait Yüce, kadına şiddetin çözümü için “Ama Allah’a iman ve ahirete iman hakiki manada bir kalpte yerleşse, hiçbir adam bir kadına şiddet uygulamaz. Bu yüzden değerler eğitiminin fevkalade önemlidir” önerisinde bulundu.

Kadınları toplumsal alandan uzaklaştırmak için elinden geleni ardına koymayan AKP’den, bu sefer de kadına şiddetin “hakiki çözümünün” ancak “manevi eğitimle” gerçekleşeceği iddiası geldi.

Hürriyet’ten Umut Erdem’in haberine göre, söz konusu öneriyi gündeme taşıyan AKP Isparta Milletvekili Sait Yüce, “Aile hayatını olumsuz etkileyen unsurları ve boşanma olaylarının nedenlerini inceleyen” Meclis Araştırma Komisyonu’ndaki uzmanların görüşlerini dinledikten sonra “Anlatılanlardan anlaşıldığı gibi hiçbir şey yüzde 100 çözüm olmuyor. Eğitim hakikaten önemli. Ama Allah’a iman ve ahirete iman hakiki manada bir kalpte yerleşse, hiçbir adam bir kadına şiddet uygulamaz. Bu yüzden değerler eğitiminin fevkalade önemli olduğunu, mutlaka bütün kurumların bu konu üzerinde durması gerektiğini, hakiki çözümün ancak manevi eğitimle, kalbe ve ruha yerleştirilecek olan manevi yasakçıyla temin edileceğini düşünüyorum.” diye konuştu.