AKP'li vekil yobazlığını konuşturdu: Aynı evde kalan flörtçülere sözünüz yok mu?

Meclis Genel Kurulu'nun dünkü oturumuna AKP'li bir milletvekilinin sözleri damga vurdu.

AKP'li vekil yobazlığını konuşturdu: Aynı evde kalan flörtçülere sözünüz yok mu?

Meclis Genel Kurulu’nun dünkü oturumuna damga vuran olaylardan biri de AKP’li bir milletvekilinin sözleri oldu. AKP Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, 12 yaşında çocuğunu evlendirip evlendirmeyeceğine ilişkin soruya “aynı evde kalan flörtçülere sözünüz yok mu?” diyerek yanıt verdi.

AKP Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’ın CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi ile tartışmasının o kısmı tutanaklara şöyle yansıdı:

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GÜLAY YEDEKCİ (Devamla) – Bugün çocuğunuzu evlendirir misiniz 12 yaşında Sayın Vekilim? 8 yaşında çocuğunuzu istemeye gelseler verecek misiniz? Bunun adı sapıklıktır, bunun adı sapkınlıktır. Sen ne dersen de! 12 yaşında, 8 yaşında çocukla evleniyorsan sapıksındır. (CHP sıralarından alkışlar)

AKP KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ İMRAN KILIÇ (Kahramanmaraş) -Aynı evde kalan flörtçülere bir sözünüz yok mu?

GÜLAY YEDEKCİ (Devamla) – Son olarak, sapıklığa ve sapkınlığa karşı çocuklarımızı size rağmen koruyacağız bugün yaptığımız gibi.

“Flörtçülere sözünüz yok mu?”

İMRAN KILIÇ (Kahramanmaraş) – Aynı evde beraber kalan flörtçülere bir sözünüz yok mu?

GÜLAY YEDEKCİ (Devamla) – Gerekirse çocuklarımızın önünde duvar olacağız, size izin vermeyeceğiz. Bu tür yasaların geçmesine de izin vermeyeceğiz. Bunun adı zalimliktir ve biz buna karşı duracağız.

İMRAN KILIÇ (Kahramanmaraş) – Aynı evde beraber yatanlara “Çağdaş.” diyorsunuz. Flörtçülere bir sözünüz yok mu? Vicdanınız yok mu?

İMRAN KILIÇ (Kahramanmaraş) – Aynı evde beraber kalan flörtçülere de iki söz edin. Hiç vicdanınız yok mu?

stismarının yaşandığı bu yurtları bizzat korudunuz, kolladınız. Bu yetmedi, binlerce çocuğumuzu hayatı küstürecek bir gece yarısı önergesiyle, bir karabasanla karşımıza çıktınız.

AKP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ HASAN TURAN (İstanbul) – Hepiniz istismarcısınız.