AKP'li Tezcan'ın 'Medeni Kanun' bedduası: Allah bu zulmün bittiğini göstersin

AKP yandaş Fatih Tezcan Medeni Kanun'a 'beddua' etti.

AKP'li Tezcan'ın 'Medeni Kanun' bedduası: Allah bu zulmün bittiğini göstersin

Militan AKP yandaşlığıyla bilinen gazeteci Fatih Tezcan, yine Cumhuriyet düşmanlığını konuşturdu. Twitter aracılığıyla paylaşımda bulunan Tezcan’ın hedefinde bu kez Türk Medeni Kanunu vardı.

AKP tetikçisi gazeteci , Türkiye’de 17 Şubat 1926’da İsviçre Medeni Kanunu örnek alınarak TBMM’de kabul edilen Medeni Kanunu’nu “Allah bize bu ülkede Medeni Kanun denilen zulmün bittiğini göstersin” sözleriyle hedef aldı. Osmanlı dönemine göre yasalar önünde önemli ölçüde kadın-erkek eşitliği getiren Kanun için ‘beddua’ eden Tezcan, yasanın yürürlüğe girdiği dönemde Adalet Bakanı olan Mahmud Esad Bozkurt için de “Allah, Mahmut Esat Bozkurt’a lanet etsin. Mekanı cehennem olsun” dedi.

tezcan

17 Şubat 1926’da İsviçre Medeni Kanunu örnek alınarak TBMM’de kabul edilen Türk Kanunu Medenisi’yle birlikte evlilikte resmî nikâh zorunluluğu, tek eşle evlilik esası, kadınlara istediği mesleğe girebilme hakkı, mahkemelerde kadınlara tanıklık hakkı, miras ve boşanma konularında cinsiyet eşitliği gibi kazanımlar elde edilmişti.