AKP’li Öztürk: İnadına Ensar Vakfı'na destek olmaya devam edeceğiz

Ensar Vakfı’na AKP milletvekili Nihat Öztürk’ten destek geldi.

AKP’li Öztürk: İnadına Ensar Vakfı'na destek olmaya devam edeceğiz

Ensar Vakfı’na yakın kişilerin kiraladığı evlerdeki 45 öğrencinin cinsel istismara uğramasının ardından Twitter’da #StopChildRapeİnTurkey ‘hashtag’i ile Türkiye’de yaşanan çocuklara dönük cinsel istismar ve tecavüz olayları dünya gündemine otururken AKP milletvekili Nihat Öztürk’ten Vakfa destek geldi.

Çok sayıda öğrenciye tecavüz iddialarıyla tekrar gündeme gelmişti Ensar Vakfı’na AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ten destek geldi. Öztürk, “Biz inadına Ensar Vakfı’na destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ensar Vakfı’nın Marmaris’teki faaliyetlerinin önlenmesi için kentteki sivil toplum kuruluşlarının başlattığı imza kampanyasına karşı, AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk Ensar Vakfı’nın Marmaris şube binası önünde basın açıklaması yaptı.

“Çocuklarımızın buralarda dini eğitim almalarına destek vereceğiz”

Vakfın çalışmalarına destek olduğunu bildiren Öztürk, “Biz bugün buraya Ensar Vakfı’na destek olmaya geldik. Hiçbir çekincemiz yok. Sonuç olarak bu vakıf diğerleri gibi bir sivil toplum kuruluşudur ve başarılı işler yapmaktadır. Bir hazımsızlık var, bunun da farkındayım. Biz inadına Ensar Vakfı’na destek olmaya devam edeceğiz. Şahıslarla ilgili bir problem varsa savcılık orada, dileyen başvurabilir ama bu vakıf yıllardır hizmet veriyor. Kimse çocuklarını buraya zorla göndermiyor. Benim de 13 yaşında bir kızım var ve gönderiyorum. Çocuklarımızın buralarda dini eğitim almalarına biz destek vereceğiz” dedi.

Karaman’daki Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerdeki 45 öğrencinin rehber öğretmeni Muharrem B. tarafından cinsel istismara uğradığı gündeme bomba gibi düşmüştü. Konuyla ilgili açılan dava konusunda her zamanki gibi yayın yasağı ve gizlilik kararı konmuştu.