AKP'li belediyeden Genco Erkal'ın adını kaldırma girişimi!

AKP’li Sancaktepe Belediyesi, 1994 yılından beri faaliyette olan Genco Erkal Kültür Merkezi’nin adını değiştirme kararı aldı.

AKP'li belediyeden Genco Erkal'ın adını kaldırma girişimi!

AKP’li Sancaktepe Belediyesi,  1994 yılından beri faaliyette olan Genco Erkal Kültür Merkezi’nin adını değiştirme kararı aldı.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre; Sancaktepe Belediyesi Başkan YardımcısıMehmet Genç ile Emlak ve İstimlak Müdürü Hilmi Erkal’ın imzasını taşıyan talep, 5 Eylül’de başkanlık makamına iletildi. Dün Hukuk Komisyonu’nda karara bağlanan değişiklik, bugün belediye meclisinde gündeme getiriliyor.

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Sinan Doğan, darbe girişiminden sonra Şehir Stadı’nın adının da Şehit Ömer Halisdemir olarak değiştirilmesi yönünde teklifte bulunduğunu ancak bunun oy çokluğuyla reddedildiğini söyledi.

Genco Erkal’dan tepki

Belediyenin Genco Erkal’ın adını kaldırma girişimine usta tiyatrocudan da tepki geldi. Erkal, sosyal medyahesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada, “Bir suç işledimse beni yargılamak belediye mi düşer? Bu memlekette savcı yok mu, mahkeme yok mu?” diyerek, AKP’li belediyeyi haddini bilmezlikle suçladı.

Erkal’ın tepki mesajı şöyle:

Nasıl bir ülkede yaşadığımızı anlamak kolay değil bazen. Sancaktepe Belediyesi’nden kimi yetkililer 15 Temmuz sonrası sosyal medyadaki paylaşımlarımdan ötürü beni cezalandırmayı düşünüyormuş. Bu memlekette savcı yok mu, mahkeme yok mu? Bir suç işledimse beni yargılamak belediyeye mi düşer?  Bu nasıl haddini bilmezliktir? FETÖ’yekarşı verilen mücadele giderek muhalifleri susturmaya yönelik bir eyleme dönüşüyor. Cadı avı için bahane arıyorlar. Bu tehlikeli gidişe dur demek gerekir, yoksa rdından çok daha kötüsü gelecek.