AKP'den yeni OHAL darbesi: ÇHD, ÖHD ve Gündem Çocuk'un faaliyetleri durduruldu!

İçişleri Bakanlığı'nın faaliyetinin durdurma kararı verdiği dernekler arasında ÇHD ve Gündem Çocuk'un da bulunduğu öğrenildi.

AKP'den yeni OHAL darbesi: ÇHD, ÖHD ve Gündem Çocuk'un faaliyetleri durduruldu!

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada derneklere yönelik ‘terör’ operasyonunda 370 derneğin faaliyetlerinin durdurulduğu duyuruldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İçişleri Bakanlığı’nca, FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C ve DAEŞ bağlantılı 370 derneğin faaliyeti durduruldu.

OHAL Kanunu 11. Maddesi kapsamında genel güvenlik, asayiş ve kamu düzenini korumak amacıyla 39 ilde milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen; FETÖ bağlantılı 153, PKK/KCK bağlantılı 190, DHKP-C bağlantılı 19 ve DEAŞ bağlantılı 8 olmak üzere toplamda 370 derneğin faaliyeti valiliklerimizce durdurulmuştur. Bunlara ilişkin inceleme, değerlendirme çalışmaları devam etmekte olup, terör örgütleri ile irtibatlı tüm yapı, grup, oluşum, kurum ve kuruluşlarla mücadelemiz hız kesmeden kararlılıkla devam edecektir.”

ÇHD, Gündem Çocuk…

Faaliyetlerinin durdurulmasına karar verilen dernekler arasında olduğu öğrenilen Çağdaş Hukukçular Derneği’ni Ankara Valiliği’nin dernekler masasının aradığı, tebligat yapılması için derneğin açık tutulmasını istediği belirtiliyor.

Yine kapatılmasına karar verildiği kaydedilen derneklerden Gündem Çocuk, şu an polis ekiplerince mühürleniyor. Dernek, çocuk istismarına karşı mücadelesi ile biliniyordu.

Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de (MEYA-DER) karar sonrası mühürlenen dernekler arasında yer alıyor.

ohal-kapsaminda-370-dernegin-faaliyeti-durduruldu-208113-1.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği’nin (ÖHD) faaliyetleri de durduruldu

Özgürlükçü Hukukçular Derneği’nin faaliyetlerinin OHAL Kanunu bahane gösterilerek durdurulması kararı alındı. ÖHD, sosyal medyadan yaptığı açıklamada kendilerine ve çıkarılan kanunla faaliyetlerine son verilen 370 derneğin içinden kimi diğer derneklere resmi bir tebligat gelmediğini duyurdu.

chd-suc-duyurusu-01-03-13-006-aa