AKP'den Sıla'ya 'Yenikapı' cezası: Konserleri iptal edildi

AKP'li İstanbul ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri, Sıla Gençoğlu'nun İstanbul ve Bursa'daki konserlerini Yenikapı mitingine ilişkin sözleri nedeniyle iptal etti.

AKP'den Sıla'ya 'Yenikapı' cezası: Konserleri iptal edildi

AKP’li İstanbul ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri, Sıla Gençoğlu’nun İstanbul ve Bursa’daki konserlerini Yenikapı mitingine ilişkin sözleri nedeniyle iptal etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, şarkıcı Sıla Gençoğlu’nun 21 ve 22 Eylül’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesinde gerçekleşmesi planlanan konserlerinin “15 Temmuz darbe girişimine karşı halkın verdiği mücadeleyi ‘şov’ olarak nitelendirmesi nedeniyle iptal edildiği” belirtildi.

“Halkın ve sanatçıların verdiği demokrasi mücadelesi sırasında bazı sanatçıların üzerine düşen vazifeyi yerine getirmediği” iddia edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu bağlamda halkımızın ülkemize sahip çıkmak için meydanlarda verdiği mücadeleyi şov olarak nitelendiren, bu onurlu duruş ve iradeyle alay eden sanatçılar da bulunmaktadır. Bu nedenle söz konusu sanatçılardan biri olan Sıla Gençoğlu’nun 21 ve 22 Eylül 2016 tarihlerinde Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesinde yapılması düşünülen konserleri belediyemizce iptal edilmiştir.”

Bursa konseri de iptal oldu

Yenikapı’daki mitinge ‘şov’ diyen Gençoğlu’na bir ceza da Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı’ndan yapılan açıklamada, Sıla’nın 28 Eylül’de Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyartosunda gerçekleşmesi planlanan konserinin iptal edildiği belirtildi.

Açıklamada, konserin iptaline ilişkin “Halkımızın ülkemize sahip çıkmak için meydanlarda verdiği mücadeleyi şov olarak nitelendiren, bu onurlu duruş ve irade konusunda gerekli duyarlılığı göstermeyen sanatçılardan biri olan Sıla Gençoğlu’nun 28 Eylül 2016 tarihlerinde Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosunda yapılması düşünülen konserin yer tahsisi belediyemizce iptal edilmiştir.” gerekçesi aktarıldı.

Sıla ne demişti?

Sanatçı Sıla Gençoğlu, geçtiğimiz hafta Yenikapı’da yapılan mitingle ilgili sorular üzerine “Hayır katılmayacağım. Kesinlikle darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun içinde bulunmayı tercih etmiyorum” demişti.

http://gazetemanifesto.com/2016/08/11/yenikapi-mitingine-sov-diyen-siladan-yeni-aciklama/