AKP'den patronlara bir kıyak daha

Hükümet, havalimanı yatırımlarına da vergi ve prim desteği verme kararı alarak, bu yatırımları devlet desteği kapsamına dahil etti.

AKP'den patronlara bir kıyak daha

Hükümet, havalimanı yatırımlarına da vergi ve prim desteği verme kararı alarak, bu yatırımları devlet desteği kapsamına dahil etti. 3. havalimanı projesi de devlet desteğinden faydalanacak. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Hükümet havaalanı yatırımlarını da devlet desteği kapsamına aldı. Asgari 200 milyon lira yatırım tutarına sahip havalimanı yatırımlarına “gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi, gelir vergisi stopajı desteği, sigorta primi desteği” verilecek.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Resmi Gazete’nin önceki günkü sayısında yayımlanan karar uyarınca, turizm yatırımları, bölgesel desteklerden yararlanabilecek sektörler tablosuna eklendi. Aynı kararın “Büyük Ölçekli Yatırımlar” başlıklı ekinde yer alan “Liman ve Liman Hizmetleri Yatırımları” ibaresi, “Liman ve Liman Hizmetleri Yatırımları ile Havalimanı Yatırımları” şeklinde yeniden düzenlendi.

Karar, İstanbul’a inşa edilen 3. havalimanını gündeme getirdi. İhale bedeli 22.1 milyar Avro olan havalimanının çalışmaları sürüyor. Desteklerden bu projenin de yararlanacağı belirtiliyor.

Vize muafiyeti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Reform Tanıtım Toplantısı’nda hükümetin 3 ay içinde hayata geçirmeyi planladığı yenilikleri şöyle sıraladı:

* Türkiye Uzay Ajansı 3 ay içinde kurulacak.
* Vize muafiyeti çerçevesinde 72 gerekliliğin 43’ünü tamamladık. Haziran sonu itibarıyla vizesiz seyahat sağlanmış olacak.
* İslami finans alanında faizsiz finans koordinasyonu oluşturuluyor.

Öte yandan Ekonomi Bakanlığı, AB menşeli 80 bin ton şeker ithalatında yüzde 50 olan gümrük vergisinin sıfıra çekildiğini duyurdu.