AKP'den Moody's çarkı: Not indirimini ciddiye alıyoruz

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şişmek, Moody's'in Türkiye'nin notunu düşürmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AKP'den Moody's çarkı: Not indirimini ciddiye alıyoruz

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu “yatırım yapılabilir” düzeyin altına düşürmesine ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümet’ten tepki gelse de, Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek malum-u ilam etti: “Not düşüşünü ciddiye alıyoruz, yükseltmeye çalışacağız”

Anadolu Ajansı’nın (AA) Editör Masası programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şimşek, “Moody’s’in en son 1994 yılında Türkiye’nin notunu düşürdüğünü hatırlatarak, “Ocak 1994 Moody’s kredi notunu indirdiği zaman kriz yaşanmıştı” diye konuştu.

“Not düşüşünü biz ciddiye alıyoruz” diyen Şimşek, orta uzun vadede notu artırmak için çaba içinde olacaklarını vurguladı.

Şimşek, Türkiye’den önce, Brezilya ve Rusya’da da not indirimlerinin olduğunu hatırlatarak, bu ülkelerde ortaya çıkan olumsuz etkinin, Türkiye’ye kıyasla daha yüksek olduğunu aktardı. Not indirimi için “Bu, dünyanın sonu da değil, önemsiz de değil” yorumu yapan Şimşek, yatırımcıların sadece kredi derecelendirme kuruluşlarının kararına bakmadıklarını da aktardı.