AKP'den Kılıçdaroğlu'na 'teşekkür' yağmuru

İstanbul Yenikapı'daki mitinge katılacağını açıklayan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na AKP'den teşekkür yağdı.

AKP'den Kılıçdaroğlu'na 'teşekkür' yağmuru

İstanbul Yenikapı’da Pazar günü düzenlenecek ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne önce katılmayacağını açıklayan, daha sonra kararını değiştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu’na AKP’den arka arkaya teşekkür mesajları geldi

Pazar günü Yenikapı’da gerçekleştirilecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi için olağanüstü toplanan MYK’da karar alındı. Buna göre Kılıçdaroğlu da Yenikapı’daki mitingte olacak.
MYK’nın ardından açıklama yapan Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, “15 Temmuz gecesi TBMM bombalandığı zaman vekillerimiz hangi gerekçeyle parlamentodaysa Yenikapı’da da o gerekçeyle olacaktı. Kamuoyunun yaptığı çağrılar dikkate alınarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da mitinge katılacak” şeklinde konuştu.

Oy birliğiyle alındı

Daha önce mitinge katılmayacağını beyan eden Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararını yeniden değerlendirmesi çağrısında bulunmuş Başbakan Yıldırım da telefonla davetini yinelemişti. Kamuoyunun da yoğun talebinin ardından olağanüstü toplanan MYK’da durum değerlendirilerek katılma kararı oy birliğiyle alındı.

AKP’den ilk açıklama

AKP’den karara ilişkin ilk değerlendirmeyi yapan Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Karar için CHP’yi kutluyorum” dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Çok teşekkür ediyoruz

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu’nun Yenikapı’da yapılacak mitinge katılacağının açıklanması hakkında, “İnşallah 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı’daki mitinge AK Parti, MHP ve CHP katılacak. Sayın Bahçeli katılacağını daha önce ifade etmişti, Sayın Kılıçdaroğlu da katılacağını bilahare ifade etti. Sayın Kılıçdarolu’na da çok teşekkür ediyoruz. Doğrusu buydu. İnşallah el ele, hep beraber Yenikapı Meydanı’nda milli birliğimizi ve beraberliğimizi haykıracağız. Böylece Türkiye’nin düşmanları korkacağı gibi Türkiye’nin dostları, bu aziz millet de sevinecek” dedi.

Veysi Kaynak: Önemli bir tarih olarak anılacak

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kılıçdaroğlu’nun kararına yönelik değerlendirmesinde, böyle bir neticeyi beklediğini belirtti.

Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’yi tebrik eden Kaynak, “Yani bu ülkenin demokrasisine, milli iradesine, kurumlarına kast edenlerle bunları koruyanlar ayrı ayrı netleşmiş olacaktır. Türk demokrasisi için çok hayırlı olmuştur. 7 Ağustos uzun yıllar, Türk siyaseti için gerçekten önemli bir tarih olarak anılacaktır.” diye konuştu.

AKP Sözcüsü Aktay: Siyasette yeni bir paradigma açtı

Kendilerini tebrik ediyorum. Bu bütün Türkiye’ye yöneltilmiş bir saldırı. Halkımıza yapılmış bir saldırıydı ve göğüslenmesi konusunda TBMM’de grubu bulunan bütün partilerin bütünlük manzarası toplumda büyük bir takdirle karşılandı. Bu takdiri bütün partiler hak etmiştir. Şerden ciddi bir hayır çıkmıştır. Siyasette yeni bir paradigma açmıştır.

“Bu darbenin dış ayağı, tanıtım ayağı hala devrededir. Hala Türkiye’deki bu destansı demokrasi mücadelesine kör ve sağır olarak kalabiliyorlar. Bir senaryo olarak niteleyebiliyorlar.

AKP Grup Başkanvekili Elitaş: Kutluyoruz

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti. Elitaş, Twitter’dan yaptığı açıklamada “CHP Genel Başkanı Sn Kemal Kılıçdaroğlu Yenikapı Mitingine katılma kararı alarak doğru bir karar vermiştir. Kutluyor ve teşekkür ediyoruz” dedi.