AKP'den kamu emekçilerine 'sürekli OHAL' düzenlemesi

AKP, 'işini aksatan' memuru kolayca işten atabilecek bir düzenleme getiriyor.

AKP'den kamu emekçilerine 'sürekli OHAL' düzenlemesi

AKP, kamudaki “Cemaat” mensuplarına yönelik tasfiye operasyonun kapsamını, tüm kamu emekçilerinin iş garantisini esnetecek şekilde genişletiyor. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarında yaygınlaştırılması hedeflenen ‘esnek’ çalışma modeliyle, işten atmalar çok daha kolay hale getiriliyor.

Sabah gazetesinden Hazal Ateş‘in haberine göre artık Cemaat üyeleri dışında, işini aksatan memurlar için OHAL düzenlemelerine ihtiyaç duyulmadan, gerekli görüldüğünde işine son verilecek. Kamu kurumlarında personel planlaması yapılırken, kurum içi ve bölgeler arası personel dağılımı da yeniden düzenlenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, devlette iş garantisinin ‘FETÖ’ gibi yapılara beslenme olanağı sunduğunu öne sürerek, kamu emekçilerini işten atmanın kolaylaştıracak düzenlemelerin sinyalini verdi. Müezzinoğlu’nun konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Bakıyorsunuz yasa iş garantisi veriyor. Bakıyorsunuz bakanlığa, kuruma uğramayan onlarca müşavir var. Bankamatik memur diyoruz. Bakanlık, milletvekilleri gidiyor. Turizm müdürü bakıyorsunuz mahkeme kararıyla 6 defa geri aynı göreve geliyor. Bu işi nasıl yürüteceksiniz. Kamu personel rejimi değişmek zorunda”