AKP'den IŞİD görüntülerine açıklama yok, sosyal medyaya tehdit var

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, askerlerin yakıldığı görüntülere dair sosyal medya kullanıcılarını tehdit etti.

AKP'den IŞİD görüntülerine açıklama yok, sosyal medyaya tehdit var

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, IŞİD’in iki Türk askerini yakarak öldürdüğüne dair olduğu iddia edilen görüntülere ilişkin açıklamasında, ‘ellerinde net bilgi olmadığını’ söylerken, konuyu haber yapan kuruluşlara da ‘ayağını denk alma’ uyarısında bulundu.

Bakanlar kurulu sonrası basın toplantısı düzenleyen Kurtulmuş, görüntülerle ilgili olarak ‘toplumda huzursuzluk olduğu’ ve bir açıklama yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruya “Bu video görüntüleriyle ilgili TSK, bakanlık tarafından teyid edilmiş, netletmiş bilgi yoktur. Özellikle soruyu sorduğunuz için teşekkür ediyorum. Terör örgütleri herhangi bir videoyu yayınlayarak zaten halka korku salmak istiyor, kendi içine kapatmak istiyor, herkes birbirinden korksun istiyor.” diye yanıt verdi.

Medyaya tehdit

Kurtulmuş, ‘bazı arkadaşlar’ diyerek sosyal medya kullanıcılarını da isim vermeden tehdit etti. Kurtulmuş, “Bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar. Sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir yer değildir. Oturduğu masada uyduruk görüntülerle Türk halkının moralini bozmaya çalışmak vatanseverlik değildir. Böyle propagandalarla Türk halkının moralini bozmaya çalışmak vatanseverlik değildir. Sosyal medya bir nimet ama terör örgütlerinin istediği şekilde bir duyarsızlık içinde kimse olmasın. Tavsiye olarak söylüyoruz herkese de tek tek hatırlatacak değiliz Çok şükür ulusal medyada bu konuda dayanışma vardır. Milli menfaatleri değerlendirerek hareket ediyorlar, teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.