AKP'den internet kesintisine tuhaf açıklama

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dün Güneydoğu ve Doğu illerinde başlayan, bugün de sürdüğü belirtilen internet kesintileriyle ilgili açıklama yaptı.

AKP'den internet kesintisine tuhaf açıklama

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gültan Kışanak’ın gözaltına alınmasının ardından dün Güneydoğu ve Doğu illerinde başlayan bugün de sürdüğü belirtilen internet kesintileriyle ilgili açıklama yaptı. Kurtulmuş, olayın gözaltı kararıyla ilgisinin olmadığını ileri sürerken, neden kaynaklandığını ise açıklamadı.

Atatürk Üniversitesi Akademik Yıl açılışı ve partisinin siyaset akademisi toplantısına katılmak üzere Erzurum’a gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Erzurum Valiliği’ni ziyareti sırasında bir gazetecinin “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da internet bağlantısında yaşanan sorunun Kışanak’ın gözaltına alınması ile ilgili olup olmadığını” sorması üzerine, “Sosyal medyada zaman zaman provokasyonların yapıldığını’ ileri sürerek, “Sosyal medya sorumsuzca davranılacak bir alan değildir. Herkes burada çok dikkatli davranmalıdır. Bizim için önemli olan Ortadoğu bu kadar karışık bir noktadayken Türkiye’nin dirliğinin, birliğinin sağlamasıdır. Aramızda siyasi farklılıklar olabilir ama hepimiz bu ülkenin çocuklarıyız. İnterneti, sosyal medyayı kullananlar da asla ayrılık dili üzerinden birtakım provokasyonlar yapamaz. Yapmamalıdır” değerlendirmesinde bulundu.