AKP'den "Cumhuriyet" için bildik açıklama: Gazetecilere yönelik değil

Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, zor soru gelince "yargı bağımsızlığı"nı hatırladı.

AKP'den

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyona ilişkin konuştu. Kurtulmuş gazeteye yönelik soruşturmanın 18 Ağustos’ta başladığını söyledi.

Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturmanın 18 Ağustos’ta başladığını, vakıf yönetimine ilişkin olduğunu ileri sürdü. Ancak gözaltına alınanlar arasındaki Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve yazar Kadri Gürsel’in vakıf yönetimi ile hiçbir ilişkisi bulunmuyor.

Kurtulmuş, 15 yazar ve yöneticinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili, “Cumhuriyet’in yazar kadrosuna yönelik değil. Yenigün Yayıncılık ve Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Yönetimi yani tüzel kişiliğe yönelik 18.08.2016’da başlatılan bir soruşturmadır. 30 Ekim tarihiyle itibariyle ise yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltı kararı verilmiştir. Şimdi soruşturma öncesinden başlatılmış bir dosya var, devam eden bir süreç var. Bizim siyaset olarak bu süreçle ilgili yorum yapmamız mümkün değil. Sonucu en yakın zamanda göreceğiz” dedi.