AKP'den AA'ya bu görüntüler için soruşturma: AİHM'de başımızı ağrıtacak

AKP'nin Anadolu Ajansı'na 15 Temmuz darbe girişiminin ardından servis ettiği görüntüler nedeniyle soruşturma açtığı öğrenildi.

AKP'den AA'ya bu görüntüler için soruşturma: AİHM'de başımızı ağrıtacak

AKP’nin Anadolu Ajansı’nın (AA) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından servis ettiği görüntüler nedeniyle ajans yönetimine soruşturma açtığı öğrenildi. İddiaya göre Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sözkonusu görüntüler nedeniyle Türkiye’nin AİHM’de ‘başının ağrıyabileceği’ endişesiyle ajanstan savunma istedi.

Anadolu Ajansı’nın darbe girişiminden hemen sonra servis ettiği görüntülerde Akın Öztürk ve diğer subayların kelepçelendiği görülmüş, Orgeneral Akın Öztürk’ün sağ kulağının sargıya alındığı, vücudunun ve yüzünün çeşitli yerlerinde yara ve darp izlerinin olduğu görüntülere yansımıştı.

Uluslararası Af Örgütü bu görüntüleri “işkence ve kötü muamele” olarak değerlendirirken,. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise bu konuda, “Akın Öztürk’ün helikopteri vuruluyor. Yukarıdan inişe zorlanıyor, atış yapılıyor. O zaman iniş sırasında bir yaralanma. Yüzündeki ve kulağındaki darbeler bu olayla alakalı” açıklamasını yapmıştı.

Kurtulmuş’un, bu görüntülerin AİHM’de Türkiye’nin başını ağrıtabileceği endişesiyle, AA’dan savunma istediği bildirildi.

Anadolu Ajansı, 15 Temmuz’un ardından gözaltına alınan darbeci subayların yüzlerinde ve vücudunun diğer bölümlerinde yara izi bulunduğu görülen görüntülerini servis etmişti:

https://www.youtube.com/watch?v=lMHNSQX_iPA