AKP ve MHP'den 'Nakşibendi Sempozyumu'na kamu spotu!

RTÜK "Nakşibendilik Sempozyumu" için hazırlanan reklam filminin radyo ve televizyonlarda kamu spotu olarak ücretsiz yayımlanmasını kabul etti.

AKP ve MHP'den 'Nakşibendi Sempozyumu'na kamu spotu!

RTÜK, Aziz Mahmud Hüdai Vakfı tarafından düzenlenen “Nakşibendilik Sempozyumu” için hazırlanan reklam filminin, radyo ve televizyonlarda kamu spotu olarak ücretsiz yayımlanmasını, CHP ve HDP’li üyelerin itirazlarına karşın AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla ‘kamu yararı var””gerekçesiyle kabul etti.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni‘nin haberine göre, Nakşibendilik geleneği içinde Erenköy cemaati vakıflarından biri olan Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, 2-4 Aralık tarihlerinde düzenlenecek “Nakşibendilik Sempozyumu” için hazırladığı reklam filminin kamu spotu olarak yayımlanması için RTÜK’e başvurdu. Topbaş ailesinden Ahmet Hamdi Topbaş tarafından yönetilen vakfın başvurusu, jet hızıyla incelenerek RTÜK üst kurulunun onayına sunuldu.

“Farkındalık oluşturacak”

Yapılan incelemelerde 2016 yılında vakfın göndermiş olduğu spot film çalışması bulunmadığı belirtilirken, üst kurul oylaması öncesinde tarikat reklamının “kamuoyunda farkındalık oluşturacağı ve yayın kuruluşlarına tavsiye edilmesinde kamu yararı olacağı” görüşü savunuldu. RTÜK üst kurulunun gündemine getirilen talep, tartışmaların ardından CHP ve HDP’’li üyelerin ret oylarına karşın, AKP ve MHP’li üyelerin ortak onayı ile kabul edildi. Vakfın, 2 Aralık’ta Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleyeceği sempozyum açılışına protokol konuşması yapmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in de katılımının beklendiği öğrenildi.