AKP 'suç ortağı'nı yargılarsa: Yargıç, verdiği dinleme kararını uygulayan polisleri yargılıyor

AKP'nin bir dönemki suç ortağı Fethullah Gülen cemaatinden polislerin yargılandığı davada mahkeme başkanının polislerin yaptıkları dinlemelere izin veren yargıç olduğu ortaya çıktı.

AKP 'suç ortağı'nı yargılarsa: Yargıç, verdiği dinleme kararını uygulayan polisleri yargılıyor

AKP’nin bir dönemki suç ortağı Fethullah Gülen cemaatinden polislerin yargılandığı davada mahkeme başkanının polislerin yaptıkları dinlemelere izin veren yargıç olduğu ortaya çıktı.

Bir döneme damgasını vuran ve Türkiye’nin dönüştürülmesinde önemli rol oynayan Ergenekon, Balyoz, Oda TV gibi davalar ile bu davaların arkasından gelen 2010 Anayasa Referandumu’nda ‘suç ortağı’ olan AKP ve Fethullah Gülen cemaati arasındaki güzel günler 17 ve 25 Aralık 2013’te yapılan yolsuzluk operasyonları sonrasında sona ermişti. Ancak 2014’ün 22 Temmuzu’nda yapılan operasyonda tutuklanan polislerin 19 ay sonra başlayan yargılamaları daha ilk duruşmada geçmişteki ‘suç ortaklığı’ gün yüzüne çıktı ve adeta bir komediye dönüştü.

Eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer’in avukatı Hüseyin Ataol, davaya bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Civelek’in polislerin tutuklanmasına sebep olan dinleme kararlarında imzası olduğunu hatırlattı. Civelek’e “Ya bu davanın sanığı ya da ‘kandırıldım’ diyerek müştekisi olmanız lazım. Bu davaya bakamazsınız.” diye seslendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde avukatlar söz aldı. Eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer’in avukatı Hüseyin Ataol, müvekkillerinin suçlandığı dinlemelerden birinde mahkeme başkanı Ahmet Civelek’in de imzası olduğunu belirterek mahkeme başkanına yönelik şunları söyledi: “Bir polis çıkıyor sizin imzanız bulunan dinlemenin hukuksuz olduğunu söylüyor. Müvekkilime dava açılıyor ve cezalandırılması isteniyor. Bu tüm hukuk camiasına ve şahsınıza hakarettir. Bu anlattıklarım dizi senaryosu değil. Siz bu davanın tarafısınız. Eğer kandırıldığınızı düşünüyorsanız mağdur müşteki olmalısınız, bilerek yaptığınızı söylüyorsanız o zaman da sanık olmanız gerekiyor. Bu nedenle kendiliğinizden çekilmenizi talep ediyoruz. Aksi durumda reddi hakim talebinde bulunuyorum.” dedi.