AKP Sözcüsüne yakılan binalar yetmedi: Milletvekilleri tutuklu olduğu için toplum isyan etmiyor

AKP Sözcüsü Yasin Aktay, HDP'li milletvekillerinin tutukluluğu nedeniyle toplumun teselli bulduğunu ve bu sayede infiale gitmediğini söyledi.

AKP Sözcüsüne yakılan binalar yetmedi: Milletvekilleri tutuklu olduğu için toplum isyan etmiyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Yasin Aktay, HDP’li milletvekillerinin tutukluluğu nedeniyle toplumun teselli bulduğunu ve bu sayede infiale gitmediğini söyledi.

Barzani’ye yakın Rudaw Televizyonu’na konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

15 Temmuz darbe girişiminin bir amacının da Irak bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani’yi devirmek olduğunu öne süren Aktay, HDP’li milletvekillerinin tutuklanmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Her gün onlarca kişi katlediliyor ve bunları katledenler intihar bombacısı. İntihar bombacılarının eylemlerine gidiyor milletvekili, cenazelerine, taziyelerine katılıyor. Onları adeta teşvik ediyor, yönlendiriyor. Bu tür suçların toplum vicdanında bu şekilde kalması çok fazla kabul görmüyor. Aksine çok infial yaratıyor. Bugün eğer toplumda böyle bir saldırının karşısında, böyle bir saldırıda eğer toplumda bir infial bir isyan oluşmuyorsa, toplum içerisinde bir takım ayrışmalar oluşmuyorsa büyük ölçüde almış olduğumuz bu tür tedbirler yani bu arkadaşların tutuklu olması, bu milletvekillerinin teröre destek veriyor olduğu algısı toplumda güçlü bir biçimde var olan bu milletvekillerinin tutuklu olması toplumla bir teselli oluşturuyor. Bu teselli karşısında toplum bir infiale gitmiyor.”

Onlarca bina saldırıya uğradı

Kayseri’de askerleri taşıyan otobüse gerçekleşen bombalı saldırıyla 14 askerin yaşamını yitirmesinden sonra birçok merkezde HDP binalarına saldırı düzenlenmişti. Ülke genelinde Kayseri başta olmak üzere İstanbul, Çanakkale, İzmir, Ankara, Adana ve diğer pek çok yerde HDP binaları kurşunlanmış ya da ateşe verilmişti.