AKP sonuç alana kadar meclisi açık tutacak

TBMM Genel Kurulu’nda, AKP’nin, programındaki kanunları Meclis’ten geçirene kadar Meclis’in tatil edilmemesi için verdiği grup önerisi bugün kabul edildi.

AKP sonuç alana kadar meclisi açık tutacak

Meclis’in gündemi uzun zamandır tek başına AKP tarafından belirleniyor. Bugün yapılan Genel Kurul’da Çanakkale AKP milletvekili Bülent Turan’da bunu açıkça ifade etti. Turan, verilen öneriye dair eleştirilere şu şekilde cevap verdi:

CHP grup başkan vekili AKP Grubu planlamasını yapamadı, her hafta bunları değiştiriyor, yarın ne yapacağı belli değil dedi. Kendisinin bilgisi olmayabilir, söyleyeyim: AKP Grubumuz, bırakın şimdiyi, eylülü, ekimi bile planladı; hangi gün ne yapacağımız bellidir. Sadece opsiyonel olarak, zaman zaman yanlış yerlerde yanlış tavırlar içerisinde olduklarından dolayı -istemediğimiz hâlde tartışma oluyor, uzuyor, yoklama oluyor, kavga oluyor vesaire- bu yüzden Meclis uzadığı için her zaman bu opsiyonu kullanıyoruz.”

Bu sözler, AKP’nin Meclis’te yapılan tasarılara ilişkin tartışmaları nasıl gördüğünü bir kez daha göstermiş oldu.

Gündemde neler var?

AKP’nin kabul edilen önerisi doğrultusunda tatil yapmadan çalışacak Meclis’in programında ise, öncelikle TSK personelinin yargılanmasını izne bağlayan, personelin görevinden dolayı açılacak davaların personele değil devlet aleyhine açılmasını öngören ve terör eylemleri kapsamında TSK’nın yetki alanını genişleten TSK Personel Kanunu’nu gündeme alınacak.

Meclis’te bu konular görüşüldükten sonra Danıştay ve Yargıtay yapısı ve üye sayılarında köklü değişiklikler öngören kanun tasarısı gündeme gelecek. Bu tasarılar bitene kadar Meclis çalışacak. Çalışmalar bitirilemezse, Genel Kurul 24 Haziran Cuma günü de toplanacak.

Genel Kurul, haftaya, normal çalışma günlerinin dışında, 27 Haziran Pazartesi ve 1 Temmuz Cuma günleri de tasarı ve teklifler için mesai yapacak. Alınan karar gereğince, Genel Kurul, 1 Temmuz’da tatile girmeyerek çalışmalarına devam edecek.