AKP "sokağa çıkın" diyordu, Emniyet sıkıyönetim ilan etti

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, İstanbul genelinde adeta sıkıyönetim ilan etti.

AKP

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, İstanbul genelinde adeta sıkıyönetim ilan etti. AKP’nin “sokağa çıkın” çağrıları yaptığı bir dönemde il genelinde 30 gün süreyle her türlü eylemin yasaklanmasına karar verildi.

Emniyet Müdürlüğü’nün kararında “Otuz gün süreyle yapılması planlanan her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, miting, stant açma, çadır kurma etkinliklerini yapılması yasaklanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü imzalı karar şöyle;

Milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlemesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması başlığı adı altında yer alan; Herkes önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüş düzenleme hakkına sahiptir. Toplantı ve gösteriş yürüyüş hakkı ancak, milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlemesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabileceği ifade eden Anayasanın 34.maddesi, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 10-17-23-32 maddeleri ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun uygulanmasına dair yönetmeliğin 5. Maddesi, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu 11/A ve 11/C maddelerinde öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartları doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemlerin gerçekleşmesi durumunda, meydana gelebilecek istenmeyen neticelerin engellenebilmesi için İl Merkezimizde ve tüm İlçelerimizde 15.03.2016 Salı günüden itibaren otuz gün süreyle yapılması planlanan her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, miting, stant açma, çadır kurma etkinliklerini yapılması yasaklanmıştır.