AKP OHAL'i yeniden uzatacak mı? Yıldırım 'hayır' demedi!

OHAL uygulamasının yeniden uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklama geldi.

AKP OHAL'i yeniden uzatacak mı? Yıldırım 'hayır' demedi!

AKP’nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan ettiği OHAL’de ikinci dönemin de sonuna yaklaşılırken, uygulamanın yeniden uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin Başbakan Binali Yıldırım’dan açıklama geldi.

Yıldırım, basın açıklamasının ardından kendisine sorulan OHAL’in uzatılma kararına ilişkin soruya cevabında “15 gün içinde karar verilecek şu anda bir şey söylemeyeyim” sözlerini kullanarak, son sözü Erdoğan’ın söyleyeceğinin sinyalini verdi.

Yıldırım’ın konu ile ilgili açıklaması şöyle:

OHAL’le ilgili kararı önümüzdeki 15 gün içinde gündeme gelecek, karar verilecek şu anda bir şey söylemeyeyim. Terörle mücadelede gidilecek ne varsa yapılacak. Hükümetimiz kararlılık içinde, en sahadaki en düşük kademedeki teröristle en yükseğin bizim için farkı yoktur. Güvenlik güçleri, masum insanları öldürmeye kalkıyorsa hepsi bizim düşmanıdır. Adrese lüzum yok. Kurşun adres tanımaz. Neredelerse oraya nereye kadar kaçarlarsa oraya kadar gideriz. Yurdun her köşesinde vatandaşlar güven içinde hissetmesi için arkadaşlarımız büyük bir fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyor. Yılbaşı için genel olarak vatandaşlarımızın yeni yılı rahat geçirmesi için alınması gereken tedbirleri almak lazım. Emniyet tedbirlerini alalım ki üzülecek bir şey yaşamayalım.”