AKP milletvekili coştu: "7 Haziran Allah’ın lütfu"

Kocaeli'ne bağlı Gebze ilçesinde faaliyet gösteren yerel Kulis Dergisi'ne konuşan AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, "İslam’ın şartı 5 değil, 7'dir" açıklamasında bulundu.

AKP milletvekili coştu:

Kocaeli’ne bağlı Gebze ilçesinde faaliyet gösteren yerel Kulis Dergisi’ne konuşan AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, “İslam’ın şartı 5 değil, 7’dir” açıklamasında bulundu.

Odatv’de yer alan habere göre, TBMM İçişleri Komisyonu’nda da görev yapan AKP’li Cemil Yaman, “AKP’de kimse tek başına karar veremez. Ben hep şunu söylerim ‘İslamın şartı 5 değil 7’dir. Bu iki şart da, had bilmek ve bilmeyene bildirmektir” açıklamasında bulundu.

“7 Haziran Allah’ın lütfu”

7 Haziran seçimlerini bir başarısızlık olarak görmediklerini, tam aksine Allah’ın bir lütfu olduğunu belirten Yaman, “Halk bizi uyardı. ‘Kendinize gelin, çeki düzen verin, eksikleriniz var’ dedi. Sonuç olarak bizim eksik ve aksaklıklarımızı biz görmemiş olabiliriz. 7 Haziran’da yüzde 41 oy aldık ve bu yine çok büyük bir başarı ama tek başına iktidar olma gücü vermedi bize. Biz de bundan sonraki süreçte dersimize iyi çalıştık. Halkın bize vermek istediği mesajı AKP olarak hepimiz anladık ve gerekeni yaptık. 1 Kasım seçimlerimizde halkın istediği beyannameyi en iyi şekilde dile getirdik. Daha sonra dersimize iyi çalışacağımızı halka da ikna ettik. 7 Haziran’da insanlar bizim elimizi sıkmaktan çekiniyordu, sırtını dönüyordu ama 1 Kasım’da kucakladılar, sahiplendiler. Nitekim listeler de yani sonuçlar da ona göre şekillendi.” şeklinde konuştu.