AKP medyasında 'Cumhuriyet' bayramı

Cumhuriyet'e yönelik polis operasyonu, iktidar medyasının iri ufaklı bir çok unsurundan da tam destek gördü.

AKP medyasında 'Cumhuriyet' bayramı

AKP’nin Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik polis operasyonunda 15 ismin gözaltına alınması, iktidar medyasının iri ufaklı bir çok unsurundan da tam destek gördü.

Operasyonu birinci sayfadan gören Güneş gazetesi, “TERÖRÜN KALESİNE OPERASYON” manşetiyle verdiği haberde, Cumhuriyet için ‘FETÖ ve PKK’nın kalesi geldiği’ iddiasında bulundu.

Güneş gazetesi

AKP’nin bir başka yayın organı Akşam’da da, operasyon haberi “KİMİN CUMHURİYETİ” manşetiyle birinci sayfadan verilirken, gazetenin geçmiş yıllardan bu yana izlediği yayın politikasına kritik olaylardaki manşetlerinden örnekler sunularak, ‘ihanet odaklarının operasyonlarına ortaklık’ yaptığı öne sürüldü.

Akşam gazetesi

AKP’nin yayın organları arasında ‘amiral gemisi’ sayılabilecek Sabah ise operasyonu manşetten görmedi, ancak haber ‘CUMHRURİYET’TEKİ FETO-PKK’LI YAPILANMAYA SORUŞTURMA’ başlığıyla kendine birinci sayfada yer buldu. Haberin ayrıntısında Cumhuriyet’in Zaman’la aynı manşetler attığına iki ayrı örnek vererek dikkat çekilirken, gazeteye yönelik suçlamalara yer verildi.

Sabah gazetesi

AKP medyasının bir başka ‘ağır topu’ sayılabilecek Yeni Şafak ise operasyona dair haberi sürmanşetinde yer verirken, “Teröre destek verdi, darbeyi kışkırttı” başlığını kullandı. Gazete, haberinde Cumhuriyet’in 15 Temmuz darbe girişiminin kışkırtıcı yayınlar yaptığı öne sürdü.

Yeni Şafak gazetesi