AKP medyası Güntekin Onay'ı gözüne kestirdi: Terörist ilan edip Şahenk'e şikayet ettiler

NTV Spor yayınında "Bu ülkede gazeteciler tutuklanıyor" diyen spor spikeri Güntekin Onay, AKP medyasının 'yeni' hedefi oldu.

AKP medyası Güntekin Onay'ı gözüne kestirdi: Terörist ilan edip Şahenk'e şikayet ettiler

NTV Spor yayınında “Bu ülkede gazeteciler tutuklanıyor” diyen spor spikeri Güntekin Onay, AKP medyasının ‘yeni’ hedefi oldu.

Beşiktaş taraftarları, kulüp hakkında yapılan bazı haberlerin ardından AKP’li Turkuvaz Medya Grubu’na ait A Spor kanalı ve Fotomaç gazetesi için boykot çağrısında bulunmuştu. Bunun üzerine bu grupta çalışan spor muhabirlerinin antrenman tesislerine girişinin yasaklandığı duyurulmuştu.

Kararın ardından AKP medyasındaki isimler ‘basın özgürlüğü’nü hatırlayıp kulüp aleyhinde sözler söylerken, NTV Spor kanalında program sunucusu Güntekin Onay’dan “Bu ülkede gazeteciler hapiste mi? Hapiste! İşsiz kaldırlar mı? Kaldılar! Tutuklanıyor mu? Tutuklanıyor. Basın özgürlüğü’nü tartışanlar o zaman bu konuları da konuşsunlar” tepkisi gelmişti.

Terörist ilan edip, Şahenk’e şikayet ettiler

Onay’ın sözleri üzerine sıkı AKP tetikçiliğiyle bilinen Ersoy Dede isimli yazar Aktuel.com.tr’de kaleme aldığı yazısında, “NTV’nin stüdyolarından yüksek reytingli bir programda FETÖ operasyonları, vatana ihanet davaları üzerinden bir politik tavır ilanıdır bu” şeklinde ifadelerle Onay’ı hedef gösterdi.

Turkuaz grubuna ait Fotomaç gazetesi de Onay’ın sözlerini “FETÖ-PKK tetikçilerine destek” diyerek haberleştirdi. AKP medyasının ‘amiral gemisi’ Sabah gazetesi ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Güntekin Onay’ı ‘terörist’ ilan etti. Gazete, sosyal medya hesaplarından yaptığı haber paylaşımlarında, “Ferit Şahenk bey! Bir spor programında terör örgütü medyasının propagandası yapılıyorsa…” ifadelerini kullandı.