AKP kulisleri kaynıyor: Erdoğan 'Sarı öküz'ü verecek mi?

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, AKP kulislerinin 'FETÖ' operasyonu yapılacağı söylentisiyle kaynadığını belirtti.

AKP kulisleri kaynıyor: Erdoğan 'Sarı öküz'ü verecek mi?

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, AKP kulislerinin parti içerisine yönelik geniş kapsamlı ‘FETÖ’ operasyonu yapılacağı söylentisiyle kaynadığını belirtti.

Eski Çankırı Milletvekili İdris Şahin’in gözaltına alınmasının ardından cemaat ve ihbar tartışmalarının farklı anlaşılmaya başlandığını kaydeden Abdülkadir Selvi, AKP’lilerin endişesini “Sarı öküzü vermemeliyiz” sözüyle dile getirdiklerini aktardı.

Selvi’nin Hürriyet‘teki yazısının o bölümleri şöyle:

“Parti kulisleri kaynıyor”

“AK Parti kulisleri kaynıyor. Üç büyükşehir belediye başkanına, “İstifa et” denildiği, kabineden iki bakanın ayrılacağı, AK Parti içinde 48 milletvekilinin olduğu söyleniyordu. Hatta bu yönde bir beklenti oluşturulmuştu. Ankara kulislerindeki hava bu sorunun yatıştığı yönünde. Belki münferit istifalar olabilir ama özellikle iki büyükşehir belediye başkanının istifası beklenmiyor.

AK Parti içinde FETÖ’yle bağlantılı 48 milletvekili hesabı ise çok abartılı bulunuyor. Bunun üzerinden 7 Haziran’da ve 1 Kasım’da olmak üzere iki seçim geçti. Fetullah Gülen’in en güçlü olduğu zaman dershaneler savaşını başlatıp, 17-25 Aralık darbe girişiminde bulunduğu dönemdi. AK Parti’den 70-75 milletvekili istifa edecek, böylece hükümet güvenoyu alacak seviyenin altına düşecek diye beklenti içinde olanlar vardı. O zaman Gülen’in talimatına rağmen, 14-15 kişi istifa etmişti. Gülenciler istifa edecek, AK Parti hükümeti düşecek hesabı yapanlar ise hayal kırıklığına uğramıştı.”

“Parti türbülansa girer”

“AK Parti’de iki farklı tez çarpışıyor. FETÖ kapısından girilip AK Parti’ye operasyon yapılır, operasyonun nereye gideceği belli olmaz tezini savunanlarla, siyasette de temizlik yapılsın, FETÖ’cüler AK Parti içinde barındırılmasın diyenler karşı karşıya. Biri parti türbülansa girer diyor, diğeri siyaset FETÖ’den arınsın istiyor. Çok iyi yönetilmesi gereken kritik süreçte gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi.”