"AKP kanadında ciddi derecede, yaklaşık 80-90 fire verilmiştir"

CHP'li Özkan Yalım, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasaya değişikliği teklifi oylamasında AKP'den çok sayıda fire olduğunu ileri sürdü

CHP’li Özkan Yalım, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasaya değişikliği teklifi oylamasında AKP’den çok sayıda fire olduğunu ileri sürerek, “Yaklaşık 2 hafta önceki AKP’nin içinde bulunduğu Başbakan’ın zorla istifa ettirilmesinden sonra Başbakana yakın olan milletvekillerinin oy kullanırken farklı oy kullandığı kanaatindeyiz. Kesinlikle AKP kanadında ciddi derecede yaklaşık 80-90 fire verilmiştir” dedi.

TBMM’de yaptığı basın açıklaması sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yalım, Meclis Genel Kurulu’nda yapılan dokunulmazlık oylamasında CHP’nin çok sayıda fire verdiği iddialarının sorulması üzerine “Yaklaşık 2 hafta önceki AKP’nin içinde bulunduğu Başbakan’ın zorla istifa ettirilmesinden sonra Başbakana yakın olan milletvekillerinin oy kullanırken farklı oy kullandığı kanaatindeyiz. CHP, Genel Başkanın verdiği talimat üzerine gerekli oyunu kullanmıştır. Kesinlikle AKP kanadında ciddi derecede yaklaşık 80-90 fire verilmiştir” dedi.

Özkan Yalım, dokunulmazlıkların kaldırılması ve partili cumhurbaşkanlığının birlikte referanduma sunulması ihtimalinden bahsedildiğinin anımsatılması üzerine, “Parti olarak görüşümüz belli. Türkiye parlamenter sistemle yönetiliyor. Bunun arkasında olduğumuzu söylüyoruz. Cumhurbaşkanı 330’u yakalayıp bunu halkın iradesine gönderirse halkımıza gerekli anlatımlarda bulunacağız. Tabiki dokunulmazlığı kaldırmayla ilgili oyumuz pozitif olacak. Diğer yönde kesinlikle negatif olacaktır”