AKP, IŞİD’in propaganda kitaplarını kütüphanelere dağıtmış

IŞİD'in propaganda kitaplarının AKP tarafından halk kütüphanelerine dağıtılması TBMM gündemine taşındı.

AKP, IŞİD’in propaganda kitaplarını kütüphanelere dağıtmış

IŞİD’in propaganda kitaplarının AKP tarafından halk kütüphanelerine dağıtılması Meclis gündemine taşındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Guraba Yayınevi tarafından basılan çok sayıda IŞİD propaganda kitabını aldığı ve Türkiye’deki halk kütüphanelerine dağıttığına ilişkin haber üzerine CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, IŞİD propagandası yapan kitapların halk kütüphanelerine dağıtılmasını Meclis gündemine taşıyarak, IŞİD’e maddi kaynak sağladığı düşünülen bu kitaplar için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ne kadarlık bir bütçe ayırdığını sordu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü’ne ait kütüphanelere alınan kitapların yer aldığı resmi internet sitesinde halk kütüphanelerine dağıtılan kitaplar arasında, “Kadınlara yönelik otuz şer’î yasak”, “Kur’ân ve sünnet’in ışığında cihâd eğitimi” gibi kitaplar da bulunuyor.

Bakanlığın, IŞİD militanlarından geriye kalan eşyalar arasında bulunan IŞİD’in propaganda kitabı “Esad’ın suç rejimine karşı ideal mücadele dersleri” adlı kitapçığı basan İstanbul’daki Guraba Yayınevi’nden birçok kitap aldığı ve Türkiye’deki halk kütüphanelerine dağıttığı ortaya çıkmıştı.

Soru önergesinde Bakanlığın IŞİD’e ekonomik kaynak sağlaması

Verilen soru önergesinde Cihaner, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın cevaplaması istemiyle bu yayınevinin kaç kitabının alınarak, kaç halk kütüphanesine gönderildiğini sordu. Aynı zamanda “IŞİD bir terör örgütü olarak görülüyorsa, IŞİD propagandası yapılan kitapların yasaklanması gerekmez mi?” diyen Cihaner bu soruların Bakan Mahir Ünal tarafından cevaplanmasını istedi. Soru önergesinde Bakanlığın IŞİD’e ekonomik kaynak sağlamasına değinilerek, “Kültür ve Turizm Bakanlığı bu yayınevinden aldığı kitaplar için ne kadarlık bir bütçe harcamıştır?” sorusu da soruldu.