AKP Genel Başkan Yardımcısı'nın akrabası çıtayı yükseltti: Bu kez Vali ve Emniyet Müdürü sıraya dizilecek

2012'e polisleri duvara dizerecek teşhis eden AKP'li milletvekili çocuğundan sonra şimdi de AKP Genel Başkan Yardımcısı'nın akrabası, kendini gözaltına alan polisleri, "Sana kim olduğumu göstereceğim. Emniyet müdürü, vali gelsin." diye tehdit etti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı'nın akrabası çıtayı yükseltti: Bu kez Vali ve Emniyet Müdürü sıraya dizilecek

2012’e polisleri duvara dizerecek teşhis eden AKP’li milletvekili çocuğundan sonra şimdi de AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in akrabası Kerami Erdem, kendini gözaltına alan polislere hakaret ederek, “Sana kim olduğumu göstereceğim. Bunun hesabını soracağım. Ben AK Parti kurucusu ve Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in kardeşiyim. Sana gününü göstereceğim kimsin lan sen. Bana ismini ver? Emniyet müdürü, vali gelsin.” diye tehditte bulundu.

2012’de Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun oğluyla tartışan Komiser Yardımcısı Murat Emer ertesi gün görevinden alınması ve polislerin teşhis için ellerine numara verilerek duvara dizilmesi görüntüleri hala hafızalarda. Ancak AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in akrabası Kerami Erdem’in tehditleri bu görüntüleri de unutturacak bir tabloyu ortaya çıkartabilir. Şimdi, AKP’li Erdem’in Vali ve Emniyet Müdürü’nü sıraya dizip dizmeyeceği merak ediliyor.

Olay Giresun’un Bulancak ilçesinde gerçekleşti. Sözcü’nün haberine göre, Sancaktepe Belediyesi’nde şoförlük yapan Kerami Erdem, trafikte kendisini “tehlikeye” düşürdüğünü iddia ettiği Necati K. ve Camalettin Ç’nin kullandığı araçları 155’e ihbar etti. Necati K. ve Cemalettin Ç’nin kullandığı araçlar Dereli yol kavşağında durduruldu. Erdem, polislerin yanında Necati K’ye saldırınca takviye çağırıldı.

Kerami Erdem, Necati K. ve Cemalettin Ç’nin kendisini darp ettiğini söyleyerek şikayetçi oldu. Taraflar rapor alınması için Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Erdem hastane girişinde şikayetçi olduğu kişilere küfür yağdırarak, “Ben Ekrem Erdem’in kardeşiyim” diye bağırdı. Çınarlar Polis Merkezi Grup Amiri Komiser Ümit Şerifoğlu’nun tutanağına göre Kerami Erdem müşahede odasında yaptığı telefon görüşmesinde, “Ben bunlara kim olduğumu göstereceğim. Bunun hesabını soracağım.” diye konuştu. Telefon görüşmesine tanık olan polis memuru Ayhan Duran ise Erdem’e, “Ben devletin şerefli polisiyim, canımla görev yapıyorum. Devlet ve millet için.” karşılığını verdi ve şikayetçi oldu.

Polisin kendisine karşılık vermesine sinirlenen Erdem, “Sana kendimi tanıtacağım. Ben AK Parti kurucusu ve Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in kardeşiyim. Sana gününü göstereceğim kimsin lan sen” deyip tehdit savurdu. Doktor raporu alınıp ekip otosuna bindirildiği sırada Erdem daha da ileri gidip polis memuruna, “Bana ismini ver? Emniyet müdürü, vali gelsin. AK Parti’ye nasıl söversin” diye bağırdı. Cemalettin Ç. ile Necati K. ifadelerinde polis memurunun beyanlarını doğruladı.