AKP Genel Başkan Yardımcısı'ndan hapisteki askeri liselinin annesine: Ben olsam ellerimle keserdim

AKP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Yasin Aktay'ın 2 aydan uzun süredir hapis yatan askeri lise öğrencisinin annesine "Benim çocuğum darbeci olsaydı onu kendi ellerimle keserdim..." dediği iddia edildi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı'ndan hapisteki askeri liselinin annesine: Ben olsam ellerimle keserdim

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Prof. Yasin Aktay’ın darbe girişimine katılmakla suçlanan ve 2 aydan uzun süredir hapis yatan askeri lise öğrencisinin annesine “Benim çocuğum darbeci olsaydı onu kendi ellerimle keserdim…” dediği iddia edildi.

CHP Milletvekili Muharrem İnce, kendisini Meclis’te ‘mağduriyet’lerinin gidirilmesi için ziyaret eden askeri lise öğrencilerinin ailelerine “AKP’ye gitmediniz mi?” diye sordu. Aileler ise, AKP’ye gittiklerini ve “Sizin çocuğunuz benimkinin durumunda olsaydı ne yapardınız?” diye sorduklarını aktardıktan sonra Aktay’ın çocukları peşin peşin darbecilikle suçladığını açıkladı.

Melih Aşık’ın Milliyet gazetesindeki yayımlanan ‘Bitirme Projesi’ başlıklı yazısının o bölümü şöyle:

Yalova’da kamptayken 15 Temmuz gecesi komutanları tarafından “Tatbikat var” yalanıyla kandırılıp ellerine silah verilerek otobüslerle İstanbul’a getirilen 500’e yakın Hava Harp Okulu öğrencisi “darbeci” oldukları gerekçesiyle iki aydır hapiste yatıyor. Anne, baba ve yakınları da iki aydır kapı kapı dolaşıp çocuklarının masum olduğunu anlatmaya çalışıyor. Onlardan bir grup dün Meclis’te, CHP Milletvekili Muharrem İnce’nin odasındaydı. İnce, tamamına yakını öğrenci annesi olan gruba, parti ve şahıs olarak ellerinden geleni yapacakları sözünü verdikten sonra AKP’ye de gidip gitmediklerini sordu. Soruyu, annelerden biri (adı bizde saklı) şöyle yanıtladı.

– Gitmesine gittik ama çok da üzüldük…

– Neden?

– Bundan bir ay kadar önce Genel Merkez’de Genel Başkan Yardımcısı Prof. Yasin Aktay’a gitmiştik. Bu kişi çocuklarımızı peşin peşin darbecilikle suçladıktan sonra, laf olsun diye, ‘Ne yapabilirim ki?’ diye sordu. Ben, ‘Lütfen biraz empati yapın efendim. Kendinizi benim yerime, çocuğumu da çocuğunuz yerine koyun’ dedikten sonra ‘Sizin çocuğunuz benimkinin durumunda olsaydı ne yapardınız? diye sordum. Yasin Bey’in buz gibi bir yüz ifadesiyle verdiği cevap şu oldu;

– Benim çocuğum darbeci olsaydı onu kendi ellerimle keserdim..”