AKP Genel Başkan Yardımcısı: En az FETÖ'cü bizde

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, partisinin diğer partilere göre 'en az FETÖ'cü barındıran parti' olduğunu iddia etti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı: En az FETÖ'cü bizde

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, partisinin diğer partilere göre ‘en az FETÖ’cü barındıran parti’ olduğunu iddia etti.

AKP içinde ‘FETÖ’ mensubu ‘kripto’ vekiller olduğu iddialarını değerlendiren Aktay, TGRT kanalında katıldığı bir programda tartışmalara ilişkin şunları söyledi:

“Parti içinde bu temizliği tabi ki yapıyoruz ve o konuda da bir hassasiyetimiz var. Bu konuda şunu söyleyeyim; ‘Bizim partimiz diğer partiler arasında en az FETÖ’cü barındıran partidir.’ Sebebi biz 17, 25 Aralık süreci başladığından beri FETÖ ile mücadelenin merkezi haline geldik. Ana cephesiyiz biz. Hem FETÖ’ye karşı mücadeleyi başlattık, hem de kendi içimizde kongreleri yaptık, bütün il ve ilçe teşkilatlarımızı sıfırdan yeniledik. O esnada en büyük hassasiyetimiz FETÖ’ye bağlılıktı. Milletvekilleri seçimleri yapılmadan önce ilk yaptığımız şey, bir dedikodu bile gelse haber alıyorduk. Zaten ciddi raporlar alıyorduk. Bütün aday adayları hakkında elemeleri yaptık ve milletvekili listesine bir tane bile FETÖ’cünün sızmaması için hassasiyet gösterdik”

“17 Aralık sonrasına bakıyoruz”

Yasin Aktay, ‘FETÖ’ elemelerinde kriter olarak 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası ilişkilere baktıklarını açıkladı. “Bir FETÖ’yü barındıracak kadar saf, enayi miyiz?” diyen Aktay’ın tartışmalara son noktayı koyan (!) açıklamaları şöyle:

“Delili olan varsa buyursun versin. Biz delillerle hareket ederiz. Delil yoksa bu tür dedikodular parti içinde bir güvensizlik oluşturup partinin işlemez hale gelmesine yönelik ciddi bir operasyon olarak görüyoruz. FETÖ boş durmuyor, FETÖ’nün şeytandan daha fazla oyunu var, onu söyleyeyim. Bu sadece FETÖ’nün oyunu da olmayabilir. Bir yandan FETÖ çalışıyor ama Türkiye’de ve dünyada şeytan FETÖ’den ibaret değildir. Bir FETÖ’yü barındıracak kadar saf, enayi miyiz? 17 Aralık sonrası ilişkilere bakıyoruz biz. Bahsedilen fotoğraflar 17 Aralık öncesine ait şeylermiş. O fotoğraflar gördüğümüzde o milletvekillerimizi tenzih ederiz. O milletvekillerimizin içinde hiçbir tanesinin FETÖ’yle 17 Aralık sonrası oluşan tabloda bir bağ oluşturabileceğine ihtimal dahi vermiyoruz”