AKP futbolu kirletmeye doymuyor: 1. Lig'de "Bakan" yarışmaları sürüyor

AKP'nin futbol üzerinden oy avcılığı Türkiye futbolunu gittikçe daha karanlık bir noktaya götürüyor.

AKP futbolu kirletmeye doymuyor: 1. Lig'de

AKP’nin futbol üzerinden oy avcılığı Türkiye futbolunu gittikçe daha karanlık bir noktaya götürüyor. 1. Lig’de son haftaya girilirken ayyuka çıkan “AKP desteği” tartışmaları Adana Demirspor tarafından mahkemeye taşındı.

Adana Demirspor’dan suç duyurusu

Güney ekibi, ligde şike yapıldığına dair iddialara tepki göstererek hakkını arama kararı aldı. Ancak bu sırada bile AKP’li bakanların adlarının kullanılması dikkatlerden kaçmadı.

Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü, “Eğer bakanları devreye sokacak olursak bizim de Fatma Güldemet Sarı bakanımız var. Eğer bakanları devreye sokacaksak adil olması için devreye sokalım. Sahada mücadele ederek son damlasına kadar hakkımızı istiyoruz. Sayın bakanımızdan bu manada destek istiyorum. Adalet, hak, hukuk istiyorum.” diye konuştu. Ligin bitmesi yaklaşırken Süper Lig mücadelesi veren Adana Demirspor’da tansiyon artıyor. Çeşitli takımların isimleri şike iddialarında geçerken, Adana Demirspor Kulübü iddiaları mahkemeye taşıdı.Güney ekibi, ligde şike yapıldığına dair iddialara tepki göstererek hakkını arama kararı aldı.

Geçmişte haklarının yenildiğini ve haklarını helal etmediklerini söyleyen Başkan Sedat Sözlü, “Allah kısmet ederse bu takım Play-Off’a gidecek ve final oynayacak. Kapasitesi 40 bin olan stadı dolduracağız. Benim ağabeyim belediye başkanı. Ben de istemiyorum siyaset. Mücadele ederek gelelim istiyorum. Dikkat ederseniz Adana Demirspor’a geldiğim andan bu yana hiç siyaseti bulaştırmadım. Her görüşten insanlar var bu yüzden siyaseti futbola alet etmeyelim. Eğer bakanları devreye sokacaksak adil olması için devreye sokalım.” diye konuştu.

Karabükspor Başkanı’nın şikayeti fitili ateşledi

Hafta sonu oynanan Multigrup Alanyaspor-Göztepe maçının son dakikasında verilen tartışmalı faul kararı sonrasında Alanyaspor’un hem faul yapılan hemde ofsayt yapılan bir pozisyonda bulduğu golle maçtan galip ayrılmasının ardından Kardemir Karabükspor kulüp başkanı Hikmet Ferudun Tankut, kulüp tesislerinde düzenlendiği basın toplantısında, Merkez Hakem Kurulu’na (MHK) tepki göstererek, “Karabük, küçük bir şehir diye düşünebilirsiniz, ‘Emeklerini çalsak da sesleri çıkmaz.’ diye düşünebilirsiniz. Sakın, daha fazla sabrımızı denemeye çalışmayın. Tabii MHK Başkanı Alanyalı, Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu tribünde, maç sonu soyunma odasında futbol tabiriyle üçlü çektiriyor” iddialarında bulunmuştu.

Alanya Başkanı’ndan “itiraf” açıklamaları

Kardemir Karabükspor Başkanı Feridun Tankut’un, Multigroup Alanyaspor aleyhine yaptığı açıklamalara turuncu yeşilli kulüpten sert cevap geldi. Yapılan açıklamalara sert karşılık veren Multigroup Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Alanyaspor – Kardemir Karabükspor maçında bizim verilmeyen penaltımızı ve aynı pozisyonda oyuncumuzun ikinci sarı karttan atıldığını da söylesin. Bu pozisyon, devre arası hakem seminerinde hakem hatası olarak tüm futbol camiası önünde işlendi. Feridun Başkan, yürekliyse orada yapılan hakem hatasını da söylesin. ‘Alanya’da hakem bize puanı hediye etti’ desin.” diye tepki göstermişti.

Çavuşoğlu, sözlerini “O’nun yaşına hürmet ediyoruz ama çok talihsizce konuşuyor. Kendinin maçlar için hangi bakanlara, kimleri arattığını hepsini biz biliyoruz. Yaşına başına uygun hareket etmesi lazım. Benim muhatabım da değil. Bunlar böyle konuşuyorlar, ancak car car konuşurlar.” diye tamamlarken AKP’nin futbola bulaştırdığı kiri de ortaya koyuyordu.

Ancak bu açıklamalar adeta bir itiraf niteliğinde. Zira, Merkez Hakem Kurulu’nun başındaki isim Kuddusi Müftüoğlu Alanyalı ve hakemlere bir Alanyaspor maçından verdiği örnekle adeta mesaj vermiş oluyor.

Alanya’da AKP seferberliği

MHK Başkanı Müftüoğlu aynı zamanda, son seçimlerde Alanya Belediye Başkanlığı için AKP’den aday adayıydı. Dahası Alanyaspor’un Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kardeşi. Hafta sonu oynanan ve maçtan sonra Göztepe’nin ulusal takımda oynayan genç kalecisi Göktuğ Bakırbaş’ın sahada linç edilmek istendiği ve Göztepeli taraftarlara da saldırılan maç öncesinde Alanya ve Antalya’da AKP seferberliği yaşanmıştı.