AKP ve CHP kritik konuda anlaşıyor

AKP ve CHP arasında dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğinde uzlaşmaya varılıyor.

AKP ve CHP kritik konuda anlaşıyor

AKP ve CHP arasında dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğinde uzlaşmaya varılıyor.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı’ya ilettiği üç öneriden biri olan “Anayasa değişikliğinin tarihi itibarıyla, o tarihten önce işlenmiş ama fezleke düzenlenmemiş, meclise intikal etmemiş suçlar ortaya çıktığında da bu suçlar dokunulmazlık kapsamının dışında kalmasın” görüşünü içeren 3. teklif “makul ve değerlendirilebilir” bulundu.

Bostancı, yenilenen öneriyi CHP’ye iletecek. Teklife “evet” denmesi halinde, anayasa değişikliği için sürecin hızlı işletilmesi planlanıyor, ancak CHP’nin olumsuz cevap vermesi halinde AKP, teklifini TBMM’ye sunma kararı aldı. AKP, tekliflerine resmi cevap vermeyen HDP ve MHP ile görüşmeyecek.

CHP’den dokunulmazlık açıklaması gelmişti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dokunulmazlıkların kaldırılmasında izlenebilecek yöntemler konusunda AK Parti’ye üç teklif sunduklarını hatırlatarak, “Üçlü tekliften herhangi birisine bir alternatif geliştirirlerse, değiştirirlerse o zaman biz bu teklifi alıp MYK’ya götürür ve partinin yetkili organlarına sunarız” demişti.

Özel, Meclis’te, gazetecilerin dokunulmazlıklarla ilgili sorularını yanıtladı. Özel, şunları kaydetmişti:

“MYK’ya götüreceğiz, çünkü MYK bize ‘Şuraya kadar esneyin’ diye yetki vermiş değil. AKP’ye biz üçlü teklifimizi yaptık. Bu üçlü teklifin herhangi birisini kabul ederlerse biz ‘Yürüyelim arkadaşlar’ diyeceğiz. Ama bu üçlü tekliften herhangi birisine bir alternatif geliştirirlerse, değiştirirlerse o zaman biz CHP grup başkanvekilleri olarak bu teklifi alıp MYK’ya götürür ve partinin yetkili organlarına sunarız.”