AKP-CHP işbirliği Albatros parkını yıkacak

AKP-CHP işbirliği Albatros parkını oy birliği ile yıkacak

AKP-CHP işbirliği Albatros parkını yıkacak

Büyükçekmece’de bulunan Albatros parkı için, CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin talebiyle yapılan imar değişikliği teklifi, geçtiğimiz yıl da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’ne gelmiş ancak onaylanmamıştı. Haziran ayı meclis gündemine yeniden getirilen planlarda, yüzde 40 olan konut alanı yüzde 60’a çıkarılarak, yüzde 60 olan turizm alanı ise yüzde 40’a düşürüldü. 30 bin metrekare yeşil alanda belediyenin otel, rezidans ve alışveriş merkezi yapmak istediği “Albatros Parkı”na turizm ve konut yapılmasının önünü açan imar planları onaylandı.

AKP-CHP oybirliği ile dosyayı geçirdi

Turizm ve konut alanı oranında yapılan değişiklikle CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin istediği plan değişikliği, CHP’li 3 üye Hüseyin Sağ, Esin Hacıalioğlu, Ferhat Epözdemir’in itirazına sahne oldu. İtiraza şaşıran AKP Grup Başkanvekili Temel Başalan, Büyükçekmece Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Akgün ile daha önce görüştüklerini, CHP ile ortak hareket ederek talebin oy birliği ile geçmesi konusunda istişarede bulunduklarını söyledi.

CHP grubuna dönen Başalan, “Toplantı öncesinde bu raporun oybirliği ile kabul edilmesi yönünde gruplar anlaşmıştı. Şimdi neden karşı çıkılıyor?” diyerek açıklama istedi. CHP Grup sözcüsü Tonguç Çoban “Bu dosyaya evet oyu vermemiz konusunda ‘grup kararımız’ var. Hiçbir itilaf yoktur. Ret oyu veren üyelerin kendi takdiridir” diyerek yanıt verdi. Dosya, CHP’li üyeler Hüseyin Sağ, Esin Hacıalioğlu, Ferhat Epözdemir’in muhalefetiyle oy çokluğu ile kabul edildi.

Büyükçekmece Belediyesi’nin, Albatros Parkı’na otel yapılması ile ilgili talebi 19 Kasım 2015 tarihinde de İBB Meclisi’ne gelmiş ancak kabul edilmemişti. Mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesi’ne ait arazide turizm ve konut alanları oranında değişiklik yapılarak, İBB Meclisi gündemine bir yıl sonra yeniden geldi.